Home » Justitie » Criminalul din Pribești, trimis în judecată în stare de arest preventiv după ce și-a omorât soția cu cârja

Criminalul din Pribești, trimis în judecată în stare de arest preventiv după ce și-a omorât soția cu cârja

de Marian MOCANU

Ieri, judecătorii Tribunalului Vaslui au dispus începerea judecății în cazul lui Gheorghe Mititelu, din Pribești, acuzat că, la beție, și-a ucis nevasta cu cârja cu care se ajuta la mers. Bărbatul în vârstă de 65 de ani va rămâne în continuare în arest preventiv dat fiind gravitatea acuzației: omor asupra unui membru a familiei.

La sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, Gheorghe Mititelu, în vârstă de 65 de ani, din Pribești, și-a ucis consoarta, Melentina, fapt pentru care a fost arestat preventiv pentru comiterea infracțiunii de omor asupra unui membru a familiei. Este încă un caz care ilustrează efectele devastatoare ale consumului excesiv de alcool: cei doi, după ce au băut bine, s-au luat la ceartă, moment în care Gheorghe Mititelu a lovit femeia în cap cu cârja metalică pe care o folosea pentru a se deplasa. Chiar dacă a fost transportată de urgență la spital, victima a decedat a doua zi, motiv pentru care bărbatul arestat preventiv.

Bărbatul era cunoscut în Pribești ca un om care obișnuia să bea și se se certe deseori cu femeia cu care trăia. Deși și-a recunoscut fapta, „nea Ghiță”, așa cum era cunoscut de săteni, nici măcar nu și-a adus aminte de la ce a pornit cearta în urma căreia și-a omorât consoarta.

Ieri, judecătorii au constatat legalitatea sesizării instanței, precum și legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală și au dispus începerea judecății. Primul termen în acest dosar va fi pe data de 8 martie. Judecătorii au mai decis menținerea măsurii arestării preventive luate, încă de acum trei luni, împotriva lui Gheorghe Mititelu, ucigașul din Pribești.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bârlădean de 15 ani, reținut pentru tâlhărie calificată

         Polițiștii au reținut un tânăr  în vârstă de ...

Începând de astăzi, românii care au nevoie să iasă din casă trebuie să prezinte autorităților fie o declarație pe propria răspundere, fie o adeverință de la angajator

Începând de astăzi, românii care au nevoie să iasă ...

Șeful MAI, Marcel Vela. a anunțat un set de nou de măsuri de prevenire a răspândirii epidemiei de coronavirus

– Se suspendă temporar activitatea în cabinetele de medicină ...