Home » Social » Bătrân tâlhărit de trei indivizi!

Bătrân tâlhărit de trei indivizi!

de Răzvan CĂLIN

După ce l-au bătut, aceștia i-au sustras omului trei telefoane mobile.

Un bărbat în vârstă de 63 de ani din comuna Pungești a trecut prin momente grele după ce trei tineri au tăbărât din senin pe el, l-au bătut și l-au jefuit la drumul mare. Totul s-a petrecut duminică, 21 februarie, în timp ce bătrânul se deplasa spre casă, prin zona barajului Gârceni.

”Profitând de faptul că este o zonă mai retrasă, trei tineri care treceau și ei pe acolo, l-au acostat pe bărbat și prin violență le-au deposedat de trei telefoane mobile și suma de cinci lei. Ulterior, bătrânul a reclamat totul la poliție și în scurt timp lucrătorii Secției de Poliție Rurală nr. 1 Vaslui au declanșat cercetări”, ne-a declarat agentul principal Loredana David, responsabil mass-media în cadrul IPJ Vaslui.

Anchetatorii au reușit în scurt timp să-i identifice pe cei trei indivizi: Marian B., în vârstă de 23 de ani, Ioan N., de 17 ani și Eugen B., de 15 ani, toți trei fiind localnici din Pungești. Tinerii au fost reținuți pentru 24 de ore, după care Marian B. a fost adus în fața procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, cu propunerea de a fi arestat preventiv pentru 30 de zile. Însă, instanța a decis ca cei trei suspecți să fie cercetați în stare de libertate, deși Marian B. este cunoscut cu antecedente penale, având la activ câteva infracțiuni de furt. Pe numele celor trei au fost deschise dosare de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie. De asemenea, polițiștii au reușit să recupereze întreg prejudiciul, care a fost ulterior returnat părții vătămate.

Pentru a preveni comiterea de astfel de infracțiuni în locuri publice, polițiști recomandă cetățenilor să țină cont de câteva sfaturi:

  • nu afișați ostentativ obiecte de valoare (ceasuri, telefoane).
  • nu vă lăudați persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le aveți asupra dumneavostră sau acasă.
  • evitați deplasările pe trasee aflate în zone mai puțin circulate.
  • dacă diverse probleme vă obligă să circulați noaptea, evitați să o faceți prin zone izolate sau neiluminate, precum și prin zona locurilor unde se consumă băuturi alcoolice.
  • nu vă lăsați atrași în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine).

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: