Home » Justitie » Șofer vinovat de producerea unui grav accident, iertat de victima sa, primarul comunei!

Șofer vinovat de producerea unui grav accident, iertat de victima sa, primarul comunei!

de Marian MOCANU

Ieri, magistrații Judecătoriei Vaslui au decis încheierea procesului penal în care brăileanul Grigore Georgian Sterpu era acuzat de vătămare corporală din culpă, pentru comiterea unui accident auto în urma căruia și Mircia Scutelnicu, primarul comunei Gârceni, a suferit un grav traumatism cranian. Motivul acestei decizii îl constituie faptul că societatea asiguratoare a achitat victimelor toate daunele morale și materiale.

La începutul lunii iulie 2011 un grav accident rutier a avut loc pe raza comunei Gârceni. A fost implicat un autoturism în care se aflau mai mulți funcționari ai primăriei Gârceni: primarul comunei, Mircia Scutelnicu, secretarul primăriei, casierul și șoferul instituției. La un moment dat, în față le-a apărut un camion condus de un bărbat în vârstă de de 38 de ani, din Brăila, care tocmai intrase în depășirea ilegală a unui buldoexcavator oprit pe marginea drumului. Niciunul dintre șoferi nu a reușit să evite impactul, iar mașinile s-au lovit frontal. Toate cele patru persoane angajate ale primăriei au fost accidentate. La fața locului au sosit mai multe echipaje ale ambulanței, dar a fost nevoie și de intervenția pompierilor de la descarcerare. Cei mai grav răniți au fost primarul Scutelnicu, aflat pe locul din dreapta a autoturismului aparținând primăriei, și șoferul camionului, brăileanul Grigore Georgian Sterpu.

Mircia Scutelnicu a fost transportat de urgență la spitalul din Vaslui, de unde, ulterior, a fost dus la Iași, din cauza faptului că acesta suferise răni grave la nivelul capului. Primarul a suportat mai mult operații, însă medicii nu au reușit să-i salveze ochiul afectat de o lovitură cauzată de accident. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, dosar care a ajuns pe rolul instanței abia în luna noiembrie 2014, la mai bine de doi ani și jumătate de la producerea accidentului.

„Nici atunci nu deschideam proces, însă societatea de asigurări la care era asigurat șoferul vinovat nu s-a achitat de responsabilitățile legale, respectiv de plata daunelor morale și materiale stipulate prin polița de asigurare”, ne-a declarat primarul Mircia Scutelnicu. Procesul a durat mai bine de un an, până când asiguratorul s-a achitat de obligații, astfel că, ieri, magistrații Judecătoriei Vaslui au dat soluția încetării procesului penal. „Mi-am primit despăgubirile de la firma de asigurări și consider că nici șoferul camionului nu are o vină prea mare în producerea accidentului, pur și simplu, așa a fost să fie! Acum șoferul se judecă în continuare, pentru a fi și el despăgubit de firma de asigurări”, a explicat primarul Scutelnicu soluția instanței vasluiene.

Grigore Georgian Sterpu a fost, în 2007, în centrul unui scandal, la Brăila. Atunci, unul din indivizii care au jefuit și bătut cu sălbăticie o canadiancă din Quebec, aflată în tranzit prin oraș, a dat polițiștilor care l-au reținut datele de identitate, inclusiv CNP-ul, lui Sterpu, acesta fiind anchetat câteva zile, până a fost descoperită adevărata identitate a tâlharului. În ceea ce privește accidentul în care a fost implicat la Gârceni, se poate spune că Stupu a scăpat ieftin, fără dosar penal, după ce a depășit pe linie continuă, chiar înaintea unei curbe, un utilaj parcat pe marginea drumului județean.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: