Home » National » Guvernul a lansat „Comisia de taiat hartii”. Birocratia creata de stat costa cetatenii si firmele trei miliarde euro pe an

Guvernul a lansat „Comisia de taiat hartii”. Birocratia creata de stat costa cetatenii si firmele trei miliarde euro pe an

Guvernul a lansat miercuri pagina de internet care va da „materia prima” –  „Comisiei de taiat hartii.” Romanii care s-au saturat sa plimbe acte de la un ghiseu la altul sunt invitati sa povesteasca situatiile absurde de care se lovesc in viata de zi cu zi. Premierul a dat si trei exemple la care guvernul lucreaza deja pentru reducerea birocratiei.

Maisimplu.gov.ro este pagina de internet unde incepand de miercuri oricine poate trimite sugestii pentru reducerea birocratiei.

Dacian Ciolos, prim ministru: „Ministerul de Interne elibereaza 2 milioane de caziere judiciare in acelasi an. De multe ori pentru aceeasi institutie”.

In plus, somerii nu vor mai trebui sa achite 30 de lei la depunerea dosarului pentru indemnizatia de somaj. Iar mamele vor depune un dosar in loc de trei pentru a primi indemnizatiile la care au dreptul.

Dacian Ciolos, prim ministru: „Am identificat chiar cateva cazuri as spune absurde. De exemplu, mamele care tocmai au nascut trebuie sa depuna trei dosare cu, de multe ori, cam aceleasi tipuri de documente: unul pentru indemnizatia de crestere a copilului, altul pentru alocatia de stat si un altul pentru stimulentul de reinsertie.”

Proiectul de reducere a birocratiei are si un nume: „Comisia de taiat hartii”.

Guvernul estimeaza ca birocratia creata de stat costa cetatenii si firmele 3 miliarde de euro pe an.

Sursa: incont.stirileprotv.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: