Home » Social » Locuri de muncă în Germania, prin intermediul EURES

Locuri de muncă în Germania, prin intermediul EURES

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui, prin intermediul Portalului Mobilitătii Forței de Muncă din Europa – EURES, oferă 75 locuri de muncă în Germania. Se caută atât lucrători sezonieri calificați în domeniul hotelier-gastronomic dar și persoane calificate în diverse meserii.

EURES România dispune de 40 de posturi pentru lucrătorii calificați în domeniul hotelier – gastronomic, care doresc să desfășoare o activitate sezonieră în Germania. Pentru ocuparea acestora se va organiza selecție la București în data de 24 martie 2016. Companiile de renume oferă locuri de muncă pentru următoarele meserii: ospătar (10 posturi), barman (10 posturi), bucătar (10 posturi) și personal în industria gastronomiei de sistem (10 posturi).

Pentru ocuparea posturilor de ospătar, barman și personal în industria gastronomiei de sistem sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, cu/fără experiență îndelungată în domeniu și cunoștințe bune de limba germană (nivel B1). Pentru posturile de bucătar, candidații trebuie să aibă calificare profesională încheiată, experiență în domeniu, precum și cunoștințe de limba germană, nivel A2.

Angajarea se face pe o perioadă de 8 – 9 luni, cu posibilitate de prelungire a contractului de muncă pe durată nedeterminată. Salariul oferit este de 1.800 euro brut/lună, pentru posturile de ospătar și barman, 1.900 – 2.400 euro brut/lună, pentru posturile de bucătar și de 1.400 euro brut/lună pentru personalul în industria gastronomiei de sistem. Cazarea poate fi asigurată de către angajator sau acesta poate oferi sprijin în vederea găsirii unei locuințe.

Alte 35 de posturi mai pot fi accesate prin intermediul EURES România pentru muncitori calificați în diverse meserii, care doresc să lucreze în Germania, pentru ocuparea cărora se va organiza selecție la Sibiu, în perioada 22 – 23 martie 2016. Angajatori germani oferă locuri de muncă pentru următoarele meserii: sudor MIG – MAG, WIG (7 posturi), lucrător calificat în producție industria automobilelor (7 posturi), hamal (6 posturi), operator CNC (5 posturi), electrician (5 posturi), operator stivuitor (5 posturi). Pentru ocuparea posturilor vacante sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, experiență în domeniu, permis de conducere categoria B, precum și cunoștințe bune de limba germană – nivel B1. Salariul oferit este de 8,80 – 11,88 euro brut/oră, conform contractelor colective de muncă în respectivele domenii de activitate, la care se adaugă diferite bonusuri, iar durata contractelor de muncă este pe o perioadă nedeterminată. Se oferă sprijin în vederea găsirii unei locuințe.

Persoanele cu domiciliul în județul Vaslui, care corespund cerințelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze Consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui, strada Spiru Haret nr.5, telefon 0733.975.397, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă în străinătate și pentru a primi invitație de participare la selecție. Înregistrarea în baza de date se realizează pe baza următoarelor documente:

– cerere tip (se completează la sediul Agenției de Ocupare a Forței de Muncă);

– copie act de identitate sau pașaport (valabilitate minim 6 luni);

– C.V model Europass (cu fotografie) în limba germană (Lebenslauf);

– cazier judiciar în original din care să reiasă că persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni);

– adeverință de la medicul de familie, cu mențiunea „Clinic sănătos/Apt pentru muncă”. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: