Home » Justitie » Accidentele din acest weekend au produs cinci victime

Accidentele din acest weekend au produs cinci victime

În weekend au avut loc două accidente de circulație în urma cărora cinci persoane au suferit vătămări corporale. Două victime sunt copii, în vârstă de 9 și 11 ani.

Sâmbătă, pe D.N 24, în afara localității Văleni, Alin P., în vârstă de 37 de ani din comuna Albești s-a răsturnat în șanțul din partea dreaptă a sensului de deplasare. Într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, din cauza neatenției, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare. Doi minori aflați pe bancheta din spate a autoturismului, o fetiță de 9 ani și un băiat, în vârstă de 11 ani, au fost răniți. Copiii au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Vaslui unde au fost diagnosticați cu „fractură gambă” și „policontuzii”. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a arătat că nu consumase băuturi alcoolice.

Duminică, pe raza localității Bădeana, comuna Tutova, a avut loc un al doilea accident de circulație soldat cu trei victime. Cecilia M., în vârstă de 27 de ani, din județul Galați, a condus un autovehicul pe D.E. 581, iar în localitatea Bădeana, din cauza neatenției în conducere, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare. Autovehiculul a părăsit partea carosabilă, iar în urma accidentului, tânăra și alte două persoane, pasageri, au fost rănite. Victimele au fost transportate la Spitalul Municipal de Urgență Bârlad unde Cecilia M. a fost diagnosticată cu „contuzie gamba”. Și pasagerele au plătit scump eroarea șoferiței. O tânără, în vârstă de 19 ani, din județul Galați a primit diagnosticul de „traumatism cranio-cerebral și contuzie sold”, iar o minoră în vârstă de 16 ani a suferit o „contuzie cervicală”. M. Cecilia a fost testată cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a arătat că nu consumase băuturi alcoolice. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Poliția Rutieră atrage atenția tuturor participanților la trafic, indiferent de calitatea pe care o au, de conducător auto sau de pieton, cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație și adoptarea unei conduite preventive, pentru reducerea evenimentelor rutiere nedorite. (G.P)

About Tehno Redactor