Home » Social » Arme, muniție, ceasuri și bijuterii găsite în casele traficanților de droguri din Bârlad!

Arme, muniție, ceasuri și bijuterii găsite în casele traficanților de droguri din Bârlad!

de Răzvan CĂLIN

Toate acestea au fost descoperite la domiciliile traficanților de droguri din Bârlad prinși în flagrant în cursul săptămânii trecute de agenții DIICOT.

Rețeaua de traficanți de droguri de risc formată din mai mulți tineri din Bârlad care a fost destructurată în cursul săptămânii trecute de agenții DIICOT Vaslui s-a dovedit a avea ”apetit” și pentru alt tip de infracțiuni. În urma celor șase percheziții domiciliare efectuate la Bârlad pe parcursul zilelor de 24 și 25 februarie, procurorii DIICOT au reușit să captureze un mic arsenal constând în diferite arme și muniție de diverse tipuri, dar și alte bunuri provenite cel mai probabil din furturi.

”Au fost ridicate sisteme informatice (trei laptop-uri și patru telefoane mobile, n.r.), precum și arme și muniții: 1 pistol marca BBM, model 315, cal. 8mm, prevăzut cu 6 cartușe cu glonț, 1 pistol marca BBM, model 315, cal. 8mm prevăzut cu 6 cartușe cu gaz de 8 mm, 1 pușcă semi-automată marca Ruger model 1022 carabine, cal. 22 LR și 445 cartușe Fiocchi, cal. 22, 40 de cartușe de vânătoare cu alice marca Mirage, materiale de confecționat cartușe de vânătore (51 tuburi goale, 32 de capse de plumb, 1110 gr alice din plumb de 5 mm, 4 obiecte destinate confecționării artizanale), 2171 capse Genofix). De asemenea, au mai fost ridicate  ceasuri de diferite mărci și bijuterii din diferite materiale”, se precizează într-un comunicat al DIICOT.

Cercetările în acest caz continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale a membrilor acestei rețele.

Pe 24 februarie, ofițerii și procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vaslui, au pus la cale un flagrant în Bârlad, în zona Pieței ”Sf. Ilie”, în urma căruia au reușit să prindă trei indivizi: Tiberiu Ștefãnițã (31 ani), Radu Ciprian Costea (24 de ani) și Octavian Tomescu (26 ani). Aceștia au fost prinși de oamenii legii exact în momentul în care tocmai primiseră un nou transport de canabis din Italia. Trebuie spus că aceștia procurau drogurile exclusiv din Italia și se foloseau de o firmă de curierat internațional. În coletul pe care tinerii bârlădeni tocmai îl primiseră, agenții DIICOT Vaslui au descoperit că rezina de canabis era ascunsă în prăjituri și tablete cu ciocolată. Captura a constat în 488,60 de grame rezină de canabis, cunoscută și sub denumirea de hașiș.

”Există suspiciunea rezonabilă că inculpatul  Ștefăniță Tiberiu, cu ajutorul inculpatului Costea Radu Ciprian și Tomescu Octavian a introdus în țară, în vederea comercializării, cantitatea de 488,6 g rezină de cannabis, prin  intermediul unui colet, expediat din Italia, cantitatea de drog fiind ascunsă în interiorul unui cozonac”, se mai precizează în comunicatul celor de la DIICOT.

La acțiunile de miercuri au fost angrenați polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, Biroul Teritorial Vaslui al DIICOT, luptători de la Serviciul de Acțiuni Speciale din cadrul IPJudețului Vaslui, precum și efective de la Inspectoratului Județean de Jandami Vaslui.


About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: