Home » National » Premiile Oscar 2016: Momente inedite petrecute în timpul galelor

Premiile Oscar 2016: Momente inedite petrecute în timpul galelor

Criticile formulate de Michael Moore la adresa președintelui american George W. Bush, sărutul pasional dintre Angelina Jolie și fratele ei și interdicția la care a fost supus Roman Polanski se numără printre cele mai inedite momente din istoria Oscarurilor, potrivit presei internaționale. 

Cea de-a 88-a gală a premiilor Oscar va avea loc duminică seară, la Los Angeles, și va fi prezentată de actorul de comedie Chris Rock.

Din 1929, când a avut loc prima ediție a premiilor Oscar, au fost înregistrate mai multe momente și incidente inedite în timpul ceremoniei:

– Discursul incoerent al actriței Gwyneth Paltrow atunci când a primit, în 1999, premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal, pentru prestația din „Shakespeare îndrăgostit/ Shakespeare In Love”. – Sărutul pasional dintre Adrien Brody și Halle Berry. Starul filmului „Pianistul” a sărit pe Halle Berry și a sărutat-o cu foc, când s-a urcat pe scenă să primească premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, din mâinile acesteia, în 2003.

– Melissa Leo a pronunțat cuvântul „fuck” în timpul discursului de mulțumire. Totul părea să meargă bine în timpul discursului de mulțumire al Melissei Leo, care a câștigat, în 2011, Oscarul pentru cea mai bună actriță în rol secundar, pentru interpretarea din „Luptătorul/ The Fighter”. Referindu-se la discursul celei care a câștigat premiul cu un an înainte, Melissa Leo a spus: „Când m-am uitat la Kate (Winslet, n.r.), anul trecut, totul părea al dracului (fucking, n.r.) de ușor”. La final, aceasta s-a scuzat, dar deja intrase în istorie.

– Regizorul Michael Moore a criticat implicarea americanilor în războiul din Irak. Moore s-a lansat într-o critică foarte dură la adresa fostului președinte american George W. Bush, în discursul său de mulțumire, atunci când a primit Oscarul pentru cel mai bun documentar, pentru „Cântec pentru un masacru/ Bowling for Columbine”, în 2002.

– Hilary Swank a uitat de soțul ei în discursul de mulțumire. Hilary Swank a fost atât de uimită că a primit Oscarul pentru cea mai bună actriță în rol principal, în 2000, pentru rolul din „Boys don’t cry”, încât a uitat să îl menționeze pe soțul ei, Chad Lowe, în discursul de mulțumire.

– Tom Hanks a dezvăluit că unul dintre profesorii săi din liceu este gay. Când a câștigat Oscarul pentru cel mai bun rol principal masculin, pentru „Philadelphia”, în 1994, Hanks i-a adus un omagiu unui om care, probabil, și-ar fi dorit să rămână în umbră. Hanks i-a mulțumit lui Rawley Farnsworth, profesorul lui de teatru din liceu, pe care l-a descris ca fiind „unul dintre cei mai grozavi americani gay”. Profesorul încă nu vorbise public despre orientarea sa sexuală.

– Angelina Jolie s-a sărutat pasional cu fratele ei, James Haven, la ediția din 2001 a Oscarurilor.

– Cher a purtat o ținută dezastruoasă, care arăta mare parte din corpul artistei, la ediția din 1998 a premiilor Oscar.

– Regizorul Roberto Benigni a alergat pe scaune spre scena unde a primit Oscarul pentru cel mai bun actor, în 1999, pentru rolul din „La Vita e Bella”. – Jennifer Garner s-a împiedicat pe scările care conduceau spre scenă. Artista a urcat rușinată pe scena unde a prezentat un premiu Oscar, în 2006, după ce s-a împiedicat de trena rochiei sale, pe scări. „Îmi fac singură cascadoriile”, a glumit ea.

– David Niven a fost întrerupt de un exhibiționist. Un om gol a fugit prin fața lui Niven, pe scenă, când acesta o prezenta pe Elizabeth Taylor, la cea de-a 46-a gală a Oscarurilor, în 1974.

– Roman Polanski a primit o interdicție din partea organizatorilor galei. În 2003, Polanski câștiga Oscarul pentru cel mai bun regizor, pentru „Pianistul”. Dar, din cauza trecutului său sumbru, nu a apărut la gală, deoarece poliția americană l-ar fi arestat pe loc, pentru pedofilie. La anunțarea premiului, toată audiența l-a aplaudat în picioare pe Polanski. Harrison Ford a acceptat Oscarul în numele regizorului și i l-a înmânat acestuia din urmă, într-o ceremonie care a avut loc la Festivalul de Film de la Deauville.

– La categoria cele mai proaste sau mai ciudate momente ale galei Oscar 2015 poate fi inclus și actorul John Travolta, care, după ce în 2014 a pronunțat greșit numele Idinei Menzel, anul trecut, în timpul unui moment ce trebuia să fie autoironic și amuzant, a pipăit-o pe față pe actriță. Momentul a fost reamintit publicului chiar înainte de finalul galei, când Neil Patrick Harris, prezentatorul evenimentului, a precizat că mișcările mâinilor lui Travolta pe fața lui Menzel vor fi un motiv de râs la ediția din 2016 a premiilor Oscar. Idina Menzel a trecut cu bine peste comportamentul ciudat al lui Travolta, care a devenit însă ținta glumelor virale pe internet.

Sursa; mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: