Home » Sanatate » Salvată de ambulanță, moartă la spital!

Salvată de ambulanță, moartă la spital!

de Răzvan CĂLIN

După ce a fost resuscitată de medicul de pe ambulanță, o femeie din Lipovăț care a înghițit un pumn de pastile, a decedat ulterior la spitalul din Vaslui.

Din nefericire, femeia în vârstă de 48 de ani, din comuna Lipovăț, care, într-o primă fază, a fost salvată joi de la moarte de ambulanțieri, a decedat în cele din urmă la Spitalul Județean de Urgență din Vaslui. Femeia a fost adusă la spital în jurul orei 9. 30, de un echipaj al Serviciului de Ambulanță al Județului (SAJ) Vaslui. Cu circa o oră mai devreme, ambulanțierii au fost solicitați printr-un apel 112 să intervină la domiciliul femeii din satul Fundul Văii, cel care i-a alertat fiind fiul acesteia.

”Într-o primă fază, cei din dispecerat au reușit chiar să stea de vorbă cu femeia. După care, amândoi au spus că nu mai este cazul pe motiv că femeia s-ar simți mai bine. Însă, noi deja trimisesem ambulanța spre destinație și bine am făcut că nu am întors din drum echipajul pentru că în scurt timp starea de sănătate a femeii s-a înrăutățit foarte mult”, ne-a declarat Aurora Popa, directorul SAJ Vaslui.

În momentul în care au ajuns la fața locului, ambulanțierii au constatat că femeia intrase în stop respirator. După câteva minute, medicul Daniel Ungureanu a reușit să o resusciteze, după care femeia a fost predată la spitalul din Vaslui. Din păcate, câteva minute mai târziu, femeia a intrat din nou în stop respirator și de această dată, în ciuda eforturilor medicilor de la Unitatea de Primire a Urgențelor, nu a mai putut fi salvată.

Deocamdată, nu se știe ce tip de medicamente a ingerat femeia și nici din ce motive. Se bănuiește că în ziua respectivă între ea și soțul său ar fi izbucnit o ceartă violentă, acesta din urmă agresând-o. Însă, această ipoteză nu a fost confirmată de autorități.

”Până acum nu s-a depus nici o plângere în acest sens. În același timp, a fost chestionat și bărbatul pe această temă, însă acesta a negat cu vehemență. În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă. De asemenea, s-a dispus efectuarea necropsiei pentru a se putea stabili cât mai exact cauzele și circumstanțele în care a survenit decesul femeii”, ne-a declarat agentul principal Loredana David, responsabil mass-media în cadrul IPJ Vaslui.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: