Home » Administratie » Incubator de afaceri de 12 milioane de euro, construit la Vaslui

Incubator de afaceri de 12 milioane de euro, construit la Vaslui

Municipiul Vaslui ar putea beneficia de un incubator de afaceri de 12 milioane de euro, construit de un ONG într-un parteneriat cu autoritățile locale și care va consta în grădiniță, școală profesională, azil de bătrâni și centru de asistență medicală de urgență.

Consiliul Local Vaslui a aprobat, într-o ședință de îndată, încheierea unui acord de principiu cu o asociație din București în vederea implementării unui proiect intitulat „Incubator de afaceri pentru viitor”. Practic, autoritățile locale vasluiene vor pune la dispoziție o serie de terenuri pe care vor fi construite mai multe obiective, după ce asociația va obține finanțarea din partea Uniunii Europene pentru un proiect de 75 de milioane de euro, ce va fi implementat în zece zone din țară. Municipiul Vaslui ar urma să beneficieze de aproximativ 12 milioane de euro, prin construirea unor obiective precum grădiniță, școală profesională, azil de bătrâni și centru de asistență medicală de urgență.

Deocamdată, vorbim de un acord de principiu al acestui parteneriat. Dacă va fi și aprobat proiectul, abia apoi vom discuta de identificarea unor locații unde ar putea fi amplasate respectivele obiective”, a declarat viceprimarul municipiului Vaslui, Daniel Neacșu.

Pe lângă crearea a zeci de locuri de muncă, incubatorul de afaceri va oferi și posibilitatea pregătirii unor elevi în școlile profesionale de meserii. În plus, va exista și o unitate de primire urgențe dotată cu aparatură de ultimă generație ce va fi disponibilă pentru populația din Vaslui. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor