Home » Sport » Școala nr. 11 George Tutoveanu Bârlad, campioană județeană la handbal masculin

Școala nr. 11 George Tutoveanu Bârlad, campioană județeană la handbal masculin

Școala 11 George Tutoveanu Bârlad, prin echipa antrenată de profesorul Adrian Todireasa, este campioana etapei județene din cadrul Gimnaziadei Școlilor. Competiția a fost crâncenă, echipele participante având fiecare suflul unor veritabile campioane naționale. Atât de la Bârlad, cât și de la Vaslui și Negrești sunt copii care sunt legitimați la Clubul Sportiv Școlar Vaslui și joacă în campionatul național de juniori III. Au mai participat, alături de școala din Bârlad, Școala nr. 5 Ștefan cel Mare Vaslui, Școala nr. 10 Mihail Sadoveanu Vaslui și gimnaziul din Negrești.

„Este un rezultat excepțional pentru Bârlad, meciurile fiind foarte echilibrate prin prisma valorii jucătorilor. Au evoluat copii care promit și care joacă pentru performanță, campioni naționali la juniori IV anul trecut în echipa profesorului Liviu Gugleș și care dispută meciuri în campionatul național de juniori III. Asta a făcut ca turneul să fie foarte interesant. Chiar dacă a fost fair-play am avut parte de o luptă încinsă, aprigă pentru locul I, singurul care asigură prezența la faza zonală care se va desfășura la Bacău”, ne-a declarat profesorul Adrian Todireasa.

Este al doilea astfel de rezultat în patru ani pentru elevii antrenați de Todireasa. Ei au mai câștigat biletele pentru faza zonală în 2013. Bârlădenii au jucat atunci în faza zonală cu cei din Român și Botoșani. Au câștigat cu Botoșani și au pierdut în fața celor de la Român care s-au calificat mai departe.

Primul meci disputat a fost pierdut de Școala nr. 1 George Tutoveanu, cu Școala din Negrești, la o diferență de șase goluri, scor 11 – 17. A urmat o victorie în extremis, la un gol diferență pentru sportivii bârlădeni, scor 22 – 21 cu școala nr. 5 Ștefan cel Mare din Vaslui. În ultimul meci, Școala nr. 11 George Tutoveanu a disputat calificarea cu Școala nr. 10 în meci direct, iar bârlădenii au învins la diferență de patru goluri.

În celelalte meciuri Școala 5 Ștefan cel Mare Vaslui a făcut egal cu Școala nr. 10 Vaslui. Școală 10 a câștigat cu Școala din Negrești iar apoi Școala 5 a învins Școala din Negrești.

„O competiție frumoasă în care nivelul a fost mult peste faza disputată și mult mai ridicat față de anul trecut. E greu la faza zonala, vrem să vedem dacă putem să luăm totuși un loc merituos, copiii se vor bate ca să reprezentăm cu mândrie școala noastră”, a completat antrenorul echipei de handbal masculin a Școlii nr. 11 George Tutoveanu, profesor Adrian Todireasa.

Echipa campioană este formată din Tănase, Matei, Balan, Toma,  Șișcă, Vulpe, Lungu, Druțu, Zaharia, Cristea, Bârsan, Azamfirei și Roșu. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: