Home » Justitie » Verdictul dur al experților psihiatri în cazul bărbatului din Bârlad care și-a măcelărit soția în barul unde muncea aceasta

Verdictul dur al experților psihiatri în cazul bărbatului din Bârlad care și-a măcelărit soția în barul unde muncea aceasta

de Răzvan CĂLIN

Ștefan Chiribou, bârlădeanul care și-a ucis cu bestialitate soția, nu a reușit să-i convingă pe anchetatori că a făcut acest lucru într-un acces de nebunie. Expertizele psihiatrice au stabilit clar că bărbatul are discernământul nealterat și că este evident că a comis crima cu discernământ. Deși biata femeie își dăduse sufletul încă după primele trei – patru lovituri de cuțit, soțul ei a continuat să o înjunghie furibund aplicându-i încă 30 de lovituri.

bar_crima3Oricât a încercat să-și convingă anchetatorii că a avut un moment de rătăcire atunci când și-a înjunghiat mortal propria soție, bârlădeanului Ștefan Chiribou nu i-a reușit stratagema. Experții psihiatri și medicii legiști au descoperit indicii clare care atestă că bărbatul de 54 de ani și-a omorât soția dând dovadă de o cruzime care i-a uimit și pe anchetatori. Prin urmare, acesta a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de omor calificat, faptă pentru care are toate șansele să-și petreacă restul zilelor după gratii.

Încă de la începutul anchetei, Chiribou a încercat să-i impresioneze pe anchetatori spunându-le că regretă amarnic fapta sa, ba chiar le-a mărturisit că în acel moment de cumpănă durerea și furia i-ar fi luat mințile.

”Am văzut negru în fața ochilor!”, a fost expresia pe care a folosit-o în fața procurorilor. Motivul: soția refuza să renunțe la acțiunea de divorț pe care o intentase încă din decembrie anul trecut.

Pentru a nu lăsa nici o urmă de îndoială și pentru a clarifica în amănunțime circumstanțele acestui teribil caz, procurorii vasluieni au solicitat efectuarea unor expertize mai complexe. Una dintre ele, cea medico-legală, a relevat aspectul sângeros, cruzimea de care a dat dovadă bărbatul atunci când și-a înjunghiat soția, aplicându-i nu mai puțin de 34 de lovituri cu cuțitul, în doar 50 de secunde. Șocant este că medicii legiști au descoperit că biata femeie își dăduse duhul după primele trei, maxim patru lovituri de cuțit. Și totuși, individul a continuat să o înjunghie cu sete, aplicându-i încă 30 de lovituri cu cuțitul pe care îl luase de acasă.

”Aspectul acesta al cruzimii a arătat caracterul neomenos, violent și aproape nejustificat cu care s-a săvârșit fapta. Medicii legiști au fost convinși că după un număr minim de lovituri a survenit decesul victimei. Dar el (Chiribou, n.r) a insistat în mod exagerat să continue să aplice lovituri cu cuțitul. La o analiză mai minuțioasă, au fost descoperite și lovituri suprapuse. Oricum, trupul victimei prezenta lovituri prin înjunghiere de la bazin până la gât!”, a declarat, pentru Est News, procurorul Carlo Ilieș, cel care coordonează ancheta în acest caz.

Nu i-a luat nimeni mințile! Dimpotrivă, a avut discernământ 100%!

bar_crimaPe de altă parte, expertiza psihiatrică, efectuată de o comisie de medici experți la Spitalul Penitenciar Jilava, a dovedit fără echivoc că bărbatul a comis fapta în deplinătatea facultăților sale mintale, ca să spunem așa.

”Niciun argument pe care a încercat să îl invoce în apărarea sa nu stă în picioare. Nici pomeneală! Nu putem vorbi nici măcar de discernământ alterat sau diminuat. Expertiza psihiatrică a concluzionat că a avut discernământul păstrat fără nici un fel de problemă. Iar concluziile expertizei medico-legale au atras circumstanța agravantă, ceea ce a dus la schimbarea încadrării juridice a faptei în omor calificat”, ne-a mai precizat procurorul Ilieș.

Pentru această faptă, bârlădeanul riscă să își petreacă restul zilelor după gratii, căci legea prevede o pedeapsă cu închisoare cuprinsă între 15 și 25 de ani sau pe viață.

Ștefan Chiribou și-a omorât cu bestialitate soția – Liliana Chiribou, de 49 de ani – într-o duminică, în dimineața de 26 ianuarie. Deși erau căsătoriți de peste 20 de ani și au și doi copii majori, relația dintre soții Chiribou în ultimul timp era extrem de tensionată. Tocmai din acest motiv, femeia deschisese acțiune în instanță pentru a da divorț. Bărbatul a încercat să o facă să renunțe la divorț, dar fără succes. După ce a ieșit din serviciu (el fiind agent la o firmă privată de pază), Chiribou a mers la barul unde lucra soția sa ca barman, localul fiind situat la parterul blocului în care locuiau cei doi. După ce a comandat o cafea și bere, a avut din nou o discuție în contradictoriu cu femeia, după care a atacat-o cu un cuțit și a înjunghiat-o de 36 de ori, în mai puțin de un minut!


About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: