Home » Sanatate » Îngrijorător – Șapte copii cu vârsta de până la cinci ani, în stare gravă la spital cu boală diareică acută

Îngrijorător – Șapte copii cu vârsta de până la cinci ani, în stare gravă la spital cu boală diareică acută

Șapte copii cu vârste cuprinse între șapte luni și patru ani au ajuns în stare gravă la spital, în prima jumătate a acestei săptămâni, cu diareică acută, în urma infecției cu rotavirus, fără că autoritățile sanitare vasluiene să stabilească o cauză exactă a factorilor care au generat apariția bolii.

Cei șapte copii care au contractat virusul ce a provocat boala diareică acută sunt, cu excepția unui bebeluș de șapte luni internat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, din sudul județului, fiind astfel internați la spitalul din Bârlad. Cu o formă gravă de boală diareică acută și o deshidratare de peste 8%, copiii, a căror vârstă este de până la patru ani și jumătate, sunt ținuți sub tratament de specialitate și o monitorizate strictă făcută de către cadrele medicale.
”Nu este un număr alarmant de mare de infecții cu rotavirus, cazurile fiind sporadice. De aceea, nu putem spune că ar fi un factor anume care să genereze apariția bolii. Până acum, nu s-a făcut o raportare pe această infecție, fiind una nouă luată în calcul”, a declarat directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.
Reprezentanții spitalului din Bârlad susțin însă că toate aceste cazuri de infecție cu rotavirus ar fi apărut pe fondul unei igiene precare, majoritatea copiilor care s-au îmbolnăvit provenind din familii din mediul rural. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: