Home » Justitie » Cum au fost pedepsite asistentele și infirmierele în cazul fătului pierdut în condiții misterioase

Cum au fost pedepsite asistentele și infirmierele în cazul fătului pierdut în condiții misterioase

Două asistente și două infirmiere de la Spitalul Județean Vaslui au fost sancționate cu 10% din salariu în cazul fătului de 21 de săptămâni pierdut de cadrele medicale și pentru care poliția solicitase o expertiză medico-legală, având în vedere că femeia care l-a avortat fusese bătută de doi bărbați.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui a decis sancționarea cu 10% din salariu, pentru una sau trei luni, a două asistente și două infirmiere de la Secția de Obstetrică-Ginecologie care au pierdut un făt ce trebuia supus unei autopsii, fiind un caz medico-legal. Astfel, o asistentă și două infirmiere vor avea salariu diminuat cu 10% pe o perioadă de trei luni, în timp ce pentru cea de-a două asistentă sancționată diminuarea lefii, cu același procent, va fi pe o perioadă de o lună.

Sancțiunile au fost stabilite în urma anchetei desfășurată de către o comisie de disciplină desemnată la nivelul spitalului. Toate cele patru cadre medicale au fost găsite vinovate în acest caz, imputându-li-se faptul că nu au etichetat corespunzător sacii, conform procedurii și așa cum aveau obligația prevăzută în fișa postului”, ne-a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Diminuarea salariilor celor patru cadre medicale s-a făcut la două săptămâni de la declanșarea anchetei de către conducerea spitalului, după ce asistentele și infirmierele au pierdut un făt de 21 de săptămâni pentru care Poliția solicitase o expertiză medico-legală, având în vedere că femeia care l-a avortat fusese bătută de doi bărbați. Potrivit cercetărilor, avortonul ar fi fost pus într-un sac și dus la containerul de deșeuri biologice, în timp ce într-un alt sac au fost aruncate compresele folosite de medic pe timpul intervenției chirurgicale. Practic, cadrele medicale au inversat cei doi saci astfel încât, a doua zi, când fătul trebuia dus la morgă pentru efectuarea analizelor anatomopatologice, au constatat că acesta nu este în sacul păstrat. Între timp, fătul de 21 de săptămâni a fost transportat la Suceava, unde a fost incinerat ca deșeu biologic.

În ceea ce o privește pe femeia care a avortat, polițiștii desfășoară propria anchetă, având în vedere că, înainte de a ajunge la spital, a fost bătută pe un drum sătesc de doi bărbați. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: