Home » Justitie » 21.120 țigarete și 170 kg. arome pentru narghilea confiscate la frontieră

21.120 țigarete și 170 kg. arome pentru narghilea confiscate la frontieră

Patru cetățeni români au încercat să introducă în țară peste 21.000 țigarete cu timbru de acciză Republica Moldova și 170 Kg arome pentru narghilea, ascunse în diverse componente ale autovehiculelor pe care le conduceau. Au fost descoperiți la Punctul de Trecere a Frontierei Albița de echipa comună de control formată din inspectori vamali și polițiști de frontieră.

Pe 2 martie, Diomid C., în vârstă de 27 de ani a fost prins cu 170 de pachete de arome pentru narghilea ascunse sub bancheta din spate a autoturismului pe care îl conducea. Marfa, care cântarea 170 de kg și era ascunsă cu scopul sustragerii de la controlul de frontieră a fost depistată de polițiștii de la Vama Albița când bărbatul a vrut să intre în țară. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii bunurilor în valoare de 27.200 lei și sancționarea contravențională a bărbatului cu amendă în valoare de 6.500 lei.

tigari_roata rezervaA doua zi, Veaceslav C., în vârstă de 45 de ani avea ascunse în sistemul de aer condiționat și în roata de rezervă a autocarului pe care îl conducea, 11.400 țigarete cu timbru de acciză Republica Moldova. Un control amănunțit pe care polițiștii de la Vamă Albiță l-au efectuat a scos la iveală marfă ascunsă cu scopul sustragerii de la controlul de frontieră. Bărbatul a fost amendat contravențional cu 10.000 de lei, iar marfa de contrabandă în valoare de 2.850 lei a fost confiscată.

Alți doi cetățeni români au fost depistați la controlul de frontieră încercând să introducă în tară 9.720 țigarete de proveniență Republica Moldova, ascunse în bancheta din spate, în capitonajul portbagajului și în roata de rezervă a unui autoturism, precum și într-un compartiment de depozitare din interiorul unui autocar, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării țigărilor în valoare totală de 2.430 lei și sancționarea contravențională a persoanelor cu amendă în valoare totală de 11.000 lei. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: