Home » Justitie » Elev în stare critică, după ce a fost lovit de o mașină pe o trecere de pietoni din Vaslui

Elev în stare critică, după ce a fost lovit de o mașină pe o trecere de pietoni din Vaslui

Un elev de 16 ani a ajuns în stare critică la un spital din Iași după ce a fost lovit în plin pe o trecere de pietoni din municipiul Vaslui și aruncat peste 15 metri prin aer de o mașină condusă de un tânăr de 21 de ani din Muntenii de Sus, care a trecut pe culoarea roșie a semaforului.

Un accident grav petrecut în municipiul Vaslui are ca protagonist, din nou, un tânăr de 21 de ani, din Muntenii de Sus, aceeași localitate de unde provine un alt șofer care, în urmă cu o lună, a ucis un bătrân pe o trecere de pietoni. De această dată, evenimentul rutier s-a petrecut în apropiere de zona centrală a orașului, mai precis la intersecția străzilor Ștefan cel Mare cu Hușului. Fără să țină cont de culoarea roșie a semaforului, Bogdan Radu a trecut cu mașina în viteză prin intersecție și l-a lovit în plin, pe marcajul pietonal, pe un elev de 16 ani, care tocmai ieșise de la școală și traversa strada regulamentar. În urma impactului violent, adolescentul a spart parbrizul autoturismului și a îndoit tabla capotei, iar apoi a fost aruncat prin aer peste 15 metri.

După acordarea îngrijirilor medicale la locul accidentului, minorul a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde medicii l-au diagnosticat cu politraumatism prin accident rutier, traumatism facial sever, comă profundă. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind unul negativ”, a declarat responsabilul mass-media al Poliției Județene Vaslui, Loredana David.

Din cauza stării grave în care se afla, elevul a fost transferat la un spital din Iași, medicii fiind rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire. În ceea ce-l privește pe șofer, acesta este cercetat pentru vătămare corporală din culpă. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor