Home » Administratie » Vicele de la Ciocani bătut cu securea de un consătean!

Vicele de la Ciocani bătut cu securea de un consătean!

de Răzvan CĂLIN

Gheorghe Nechita, viceprimarul comunei Ciocani, a fost atacat cu o secure de un individ care își păștea vacile pe o plantație a primăriei.

Vineri, la orele amiezei, viceprimarul comunei Ciocani – Gheorghe Nechita (65 de ani) – a fost victima unui atac violent comis de un cetățean din localitate. Agresorul este Mitriță Poenaru (cunoscut și sub numele de Sâlică), în vârstă de 47 de ani, un individ cunoscut în sat ca fiind violent și mai mereu pus pe ceartă.

Totul s-a întâmplat în jurul orei 13.30, când viceprimarul de Ciocani a fost anunțat telefonic că o mică cireadă de vaci (12 la număr) tocmai a poposit și paște nestingherită pe o suprafață de teren proaspăt împădurită, situată pe raza satului Pod Pietriș. Este vorba despre un lot în suprafață de 82 de hectare, care în ultimii șase ani a beneficiat de lucrări de împădurire finanțate de Ministerul Mediului cu peste 20 de miliarde de lei vechi. Cum cireada de vaci fusese ”cantonată” tocmai pe o parte din această suprafață (unde tocmai fuseseră plantați puieți de stejar în toamna anului trecut), viceprimarul Nechita s-a grăbit să ajungă la fața locului pentru a remedia situația. Imediat cum a ajuns în zonă, vicele Nechita a început să facă poze cu un aparat foto care îl avea la el, moment în care proprietarului vacilor i-a sărit muștarul. A pus mâna pe securea care o avea la el și l-a atacat pe Nechita lovindu-l în zona frunții și aplicându-i și câțiva pumni în față. Viceprimarul nu s-a pierdut cu firea și a reușit să-l imobilizeze pe agresor și să-l dezarmeze. Chiar și așa, Nechita s-a ales cu cucui de toată frumusețea și buza crăpată în urma loviturilor încasate. Mai mult, agresorul a reuși să-i smulgă viceprimarului și aparatul foto, după care a fugit de la fața locului.

gheorghe-nechita-ciocaniÎn scurt timp, la fața locului au ajuns și polițiști ai Secției de Poliție Rurală nr. 7 Bârlad, care au demarat cercetări. Agentul principal Loredana David, responsabil mass-media în cadrul IPJ Vaslui, ne-a declarat: ”Din afirmațiile persoanelor implicate, a reieșit că domnul viceprimar s-a deplasat pe un teren aparținând primăriei Ciocani. Acolo a avut un conflict spontan cu o persoană care avea animalele la pășunat pe suprafața respectivă. În conflict, viceprimarul ar fi fost lovit în zona capului de către bărbatul respectiv care avea vacile la pășunat. Persoana vătămată nu a dorit să fie transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Sesizarea telefonică pe 112 a fost efectuată chiar de domnul viceprimar al comunei Ciocani. În funcție de rezultatul cercetărilor efectuate de polițiști, se va face încadrarea juridică a faptei”.

Viceprimarul Nechita a declarat pentru Est News că el nu a dorit decât să-i atragă atenția lui Poenaru că nu are voie să ducă vacile la păscut pe plantația cu pricina: ”Noi ne-am străduit să obținem finanțare pentru a împăduri aceste teren care se erodează, iar el și-a adus vacile acolo ca să distrugă tot. A sărit la mine foarte nervos, m-a lovit cu securea în cap de mi-a făcut un ditamai cucuiul, m-a lovit cu pumnii de mi-a spart și buza. Noroc că am reușit să-l potolesc că doar nu era să-l las să mă omoare! Mi-a luat și aparatul foto cu care făcusem poze ca să am dovadă. I-au spus domnii de la poliție că trebuie să-mi returneze aparatul. Ce să-i fac!? Nu avea ce căuta cu vacile acolo”.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: