Home » Administratie » 50 de comune, controlate de Prefectură, ISU, Ape și Mediu

50 de comune, controlate de Prefectură, ISU, Ape și Mediu

Un număr de 50 de comune din județ vor fi verificate în prima jumătatea a acestei primăveri de reprezentanții Prefecturii Vaslui, Apelor Române, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Gărzii de Mediu pentru a se vedea care este starea de salubrizare a cursurilor de apă și dacă sunt asigurate scurgerile în zonele podurilor și podețelor.

Mai bine de jumătate dintre comunele județului vor fi luate la puricat de autoritățile statului pe linia asigurării salubrizării pe cursurile de apă. De asemenea, comisia de control, constituită printr-un ordin al prefectului și formată din reprezentanți ai Prefecturii, Apelor Române, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Gărzii de Mediu, va verifica și podurile și podețele din cele 50 de unități administrative pentru a se vedea dacă este asigurată scurgerea torentelor de apă în cazul unor ploi abundente. Comunele vizate, susțin reprezentanții Prefecturii Vaslui, sunt cele unde în anii din urmă s-au constatat probleme în ceea ce privește igienizarea cursurilor de apă.

„Controlul va avea anumite obiective, respectiv stadiul realizării măsurilor dispuse la controlul anterior, asigurarea scurgerii apelor mari în secțiunile podurilor și podețelor și igienizarea cursurilor de apă. De asemenea, se va urmări și luarea unor măsuri preventive pe componenta situațiilor de urgență. Evident, acolo unde se vor constata abateri cu privire la nerespectarea legislației, se vor aplica sancțiuni atât pentru persoane fizice cât și pentru agenți economici”, a declarat prefectul județului Vaslui, Daniel Olteanu.

Controlul în cele 50 de comune va fi efectuat de către două echipe de specialiști de la cele patru instituții, având ca termen de finalizare mijlocul lunii viitoare. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: