Home » Business » Dragos Doros preia sefia Fiscului si promite simplificarea procedurilor de plata a taxelor si impozitelor

Dragos Doros preia sefia Fiscului si promite simplificarea procedurilor de plata a taxelor si impozitelor

Premierul Dacian Ciolos l-a numit pe Dragos Doros in functia de presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Decizia de numire, semnata de premierul Dacian Ciolos, a fost publicata, vineri, in Monitorul Oficial.
Doros este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti si are o vasta experienta de consultant fiscal. In perioada 2000-2004, a fost manager al departamentului de consultanta fiscala la Ernst&Young Romania, iar din 2004 pana in 2008, a ocupat functia de Senior Manager la departamentul de consultanta fiscala din cadrul casei de avocatura Bostina & Asociatii.

A fost director general al Directiei Generale Legislatie Impozite Directe, din cadrul Ministerului Finantelor Publice (2008-2010), partener in cadrul firmei de avocatura Nestor&Nestor, Diculescu, Kingston, Petersen, la departamentul de consultanta fiscala (2010-2012) si secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice (apr.- mai 2012).
In 2013, Dragos Doros a fost numit director al diviziei de asistenta fiscala din cadrul firmei KPMG, functie pe care a detinut-o pana la numirea ca presedinte al ANAF.
Din noua functie in care a fost numit, Doros promite simplificarea procedurilor de inregistrare in scop de TVA, simplificarea procedurilor de administrare si plata a impozitelor si taxelor si continuarea implementarii programului cu Banca Mondiala pentru reforma ANAF, potrivit unui comunicat al Ministerului Finantelor Publice.
“ANAF este o institutie de o importanta cruciala, care se afla intr-un amplu proces de restructurare, menit sa raspunda cerintelor si exigentelor actuale. Vom continua implementarea programului cu Banca Mondiala, care ne va permite sa cream o organizatie moderna. Ne vom concentra pe simplificarea procedurilor de administrare si plata a impozitelor si taxelor si pe o interactiune cat mai facila cu platitorii de taxe si impozite. Unul dintre exemple este chiar formularul 088 (de inregistrare in scop de TVA – n.r.), avem in vedere o aplicare mai putin anevoioasa a acestuia. Vom fi parte activa a procesului inceput odata cu initiativa guvernamentala ‘Comisia pentru taiatul hartiilor’. ANAF trebuie sa fie o organizatie puternica, pregatita sa reactioneze prompt si cu profesionalism in toate situatiile„, a declarat noul presedinte al ANAF.
Doros il inlocuieste pe Gelu Diaconu, care a fost demis, luna trecuta, de premierul Dacian Ciolos, ca urmare a calitatii de urmarit penal pe care acesta o are in dosarul in care sunt anchetati deputatii Madalin Voicu si Nicolae Paun.
Sursa: incont.stirileprotv.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: