Home » Sanatate » De ce a murit tânăra asistentă din Bârlad – Rezultatul necropsiei, tulburător

De ce a murit tânăra asistentă din Bârlad – Rezultatul necropsiei, tulburător

În urmă cu circa o oră, a fost finalizată necropsia Paulei Stîngă, bârlădeanca în vârstă de 39 de ani, mamă a două fetițe mici, a cărei moarte subită i-a consternat familia și a impresionat un oraș întreg.
Rezultatul a confirmat diagnosticul medicilor bărlădeni și întărește și mai mult bănuiala că fosta asistentă medicală, acum femeie de afaceri, lua pastile de slăbit.
„Pacienta a decedat în urma unui șoc septic provocat de sespis. Este o infecție generalizată a organismului care a survenit ca urmare a unei bronhopneumonii”, a declarat, pentru Est News, medicul legist Sergiu Săvinescu, care a efectuat necropsia.
Altfel spus, Paula Stîngă a făcut o bronhopneumonie, ceea ce i-a determinat sepsisul. Literatura de specialitate definește sepsisul ca fiind răspunsul inflamator sistemic al organismului, declanșat de invazia microbiană. Boala determină apariția de complicații cardiopulmonare.
Medicul legist Sergiu Săvinescu ne-a mai declarat că nu a găsit în organismul femeii urme care să ateste faptul că lua pastile de slăbit, dar acest lucru nici nu ar fi posibil întrucât în perioada de cinci zile cât a stat internată, substanțele active ar fi putut fi eliminate.
În schimb, a admis că rapiditatea cu care infecția i-a cuprins organismului ar putea fi explicată de faptul că femeia era foarte slăbită, având o imunitate extrem de scăzută, efecte pe care le dă consumul de pastile de slăbit.
„Persoanele supraponderale care vor să slăbească rapid și necontrolat se confruntă cel mai adesea cu o scădere extremă a imunității. În general, pe un asemenea teren, sepsisul se instalează rapid”, a explicat medicul Săvinescu.
Paula Stîngă a fost internată cu diagnosticul de bronhopneumonie. Starea ei s-a înrăutățit, a intrat în comă, fiind transferată la Reanimare. A suferit două stopuri cardio-respiratorii, fiind resuscitată de cadrele medicale de la ATI. (Simona MIHĂILĂ, Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: