Home » Justitie » Sentință definitivă pentru tâlharul ucigaș din Boțești

Sentință definitivă pentru tâlharul ucigaș din Boțești

de Marian MOCANU

Andrei Ionuț Bălu din Boțești va sta după gratii nu mai puțin de 16 ani și jumătate după ce a torturat și tâlhărit doi bătrâni. În urma bătăilor, una din victime a decedat. Judecătorii Curții de Apel Iași au respins, ieri, contestația formulată de tâlharul ucigaș din Boțești.

La sfârșitul lunii octombrie 2013, doi tineri, Andrei Ionuț Bălu și Constantin Dăscălescu, în vârstă de 20, respectiv 21 de ani, au intrat noaptea în locuința unor bătrâni din comuna Boțești. Cei doi au forțat ușa locuinței. Pentru a nu fi recunoscuți purtau cagule negre. După ce i-au torturat pentru ca aceștia să le spună unde au banii, cei doi au plecat cu suma de 10.800 lei și un telefon mobil. În urma loviturilor primite, administrate cu pumnii și picioarele, unul din bătrâni, Gheorghe Dobre, a murit, iar soția acestuia, Veronica, a fost internată în spital, fiind diagnosticată mai multe traumatisme.

Au fost descoperiți de polițiști după trei zile, timp în care cei doi chefuiseră și jucaseră marea parte a banilor la „păcănele”.

Constantin Dăscălescu a fost condamnat, anul trecut, la 14 ani de închisoare, sentință rămasă definitivă. În cazul celuilalt tâlhar, Andrei Ionuț Bălu, procesul a durat mai mult, pentru că acesta nu a recunoscut că ar fi lovit victimele. După ce a fost efectuate mai multe expertize, judecătorii vasluieni au decis 14 ani și două de închisoare pentru tâlhărie urmată de moartea victimei și pentru vătămare corporală gravă. La această sentință i-au adăugat și pedeapsa primită anterior pentru furt, de doi ani și patru luni de închisoare, rezultând o condamnare totală de 16 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Ieri, judecătorii Curții de Apel au confirmat sentința dată de magistrații Tribunalului Vaslui, sentință care a rămas definitivă.

About Tehno Redactor