Home » World » Unul dintre liderii rețelei teroriste Stat Islamic, Abu Omar al-Shishani, ar fi fost ucis într-un raid aerian în Siria

Unul dintre liderii rețelei teroriste Stat Islamic, Abu Omar al-Shishani, ar fi fost ucis într-un raid aerian în Siria

Abu Omar al-Shishani, liderul militar al filialei siriene a rețelei teroriste Stat Islamic, probabil a murit într-un raid aerian efectuat de Statele Unite în Siria, afirmă surse citate de CNN și de Al-Arabiya. 

Armata Statelor Unite și serviciile secrete americane încearcă să stabilească dacă Abu Omar al-Shishani, un apropiat al lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul organizației teroriste Stat Islamic, a fost eliminat în raidul aerian din Siria.

Potrivit CNN, Abu Omar al-Shishani – alias “Omar cecenul” – a fost ținta unui raid aerian american efectuat pe 4 martie în orașul sirian Al-Shaddadi.

“Informațiile sunt în curs de verificare de către serviciile de informații”, a declarat un oficial din cadrul Pentagonului citat de CNN. 

În vârstă de 30 de ani, Abu Omar al-Shishani (pe numele real Tarhan Taiumurazovici Batiraș) s-a născut în Georgia și a fost membru al forțelor speciale georgiene înainte de a se deplasa în Siria și a deveni liderul militar al filialei siriene a rețelei teroriste Stat Islamic.

Statele Unite oferă o recompensă de cinci milioane de dolari pentru capturarea sau eliminarea teroristului.

Organizația teroristă sunnită Stat Islamic ocupă regiuni din Siria și Irak, unde a instaurat un “califat”.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

x

Check Also

Decizie oficiala: Landurile germane nu mai vor noi inmatriculari de automobile pe benzina si motorina, incepand cu anul 2030

Landurile germane nu vor sa mai permita noi inmatriculari ...

REFERENDUMUL din Ungaria privind cotele de imigranți, INVALID / Viktor Orban a anunțat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituțional

Biroul Național Electoral (NVI) din Ungaria a anunțat oficial ...

The New York Times anunță că o susține pe Hillary Clinton în alegerile prezidențiale din SUA

Cotidianul The New York Times anunță că o susține ...