Home » World » Unul dintre liderii rețelei teroriste Stat Islamic, Abu Omar al-Shishani, ar fi fost ucis într-un raid aerian în Siria

Unul dintre liderii rețelei teroriste Stat Islamic, Abu Omar al-Shishani, ar fi fost ucis într-un raid aerian în Siria

Abu Omar al-Shishani, liderul militar al filialei siriene a rețelei teroriste Stat Islamic, probabil a murit într-un raid aerian efectuat de Statele Unite în Siria, afirmă surse citate de CNN și de Al-Arabiya. 

Armata Statelor Unite și serviciile secrete americane încearcă să stabilească dacă Abu Omar al-Shishani, un apropiat al lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul organizației teroriste Stat Islamic, a fost eliminat în raidul aerian din Siria.

Potrivit CNN, Abu Omar al-Shishani – alias „Omar cecenul” – a fost ținta unui raid aerian american efectuat pe 4 martie în orașul sirian Al-Shaddadi.

„Informațiile sunt în curs de verificare de către serviciile de informații”, a declarat un oficial din cadrul Pentagonului citat de CNN. 

În vârstă de 30 de ani, Abu Omar al-Shishani (pe numele real Tarhan Taiumurazovici Batiraș) s-a născut în Georgia și a fost membru al forțelor speciale georgiene înainte de a se deplasa în Siria și a deveni liderul militar al filialei siriene a rețelei teroriste Stat Islamic.

Statele Unite oferă o recompensă de cinci milioane de dolari pentru capturarea sau eliminarea teroristului.

Organizația teroristă sunnită Stat Islamic ocupă regiuni din Siria și Irak, unde a instaurat un „califat”.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: