Home » Sport » Etapa județeană de șah pentru juniori și-a desemnat învingătorii

Etapa județeană de șah pentru juniori și-a desemnat învingătorii

Duminică a avut loc la Vaslui etapa județeană a concursului național individual de șah pentru juniori. Gazda competiției a fost, ca de obicei, Școala Vasile Alecsandri. Au participat 40 de jucători, din Bârlad, Vaslui și Huși, care au disputat meciuri la mai multe categorii de vârstă. Băieții au concurat la 8, 10, 12, 14, 16 și 18 ani, iar fetele doar la două categorii, 12 și 18 ani.

Concursul a fost organizat de Asociația Județeană de Șah Vaslui, în colaborare cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Vaslui. Cea de-a doua instituție a oferit medalii și diplome tuturor câștigătorilor.

La băieți, la 18 ani a fost campion Dragoș Popa, de la clubul „Sergentul” Vaslui, iar la 16 a luat primul loc Adrian Ionuț Păduraru. La 14 ani, învingător a fost George Maftei, de la clubul „Sergentul”. Ștefan Emilian Prisacaru, de la Magnificii Vaslui, a ocupat primul loc la 12 ani. Pe locul secund la aceeași categorie de vârstă s-a clasat Marian Robert Iustin, de la Clubul Gheorghe Neștianu Bârlad. La 10 ani, învingător a fost Octavian Fîră, de la Magnificii Vaslui, la egalitate de puncte cu ocupantul locului doi, Ioan Vasilescu, de la Gheorghe Neștianu Bârlad. Clubul de șah Sergentul Vaslui a dat și campionul la 8 ani, pe Toma Vlad.

Diana Rusu, de la clubul Peneș Curcanul Vaslui este campioana la fete, 18 ani, iar la 12 ani învingătoare a fost Cristina Crina Arnăutu, de la Sergentul Vaslui.

„A fost o participare selectă, la care s-au prezentat atât șahiști cât și șahiste ce au manifestat un interes deosebit pentru aceasta competiție. Întrecerea s-a desfășurat în spiritul fair-play-ului și a întemeierii unor relații de prietenie intre participanți. Iar în cele din urmă câștig de cauză li s-a dat celor mai buni jucători înscriși. Aș fi vrut ca la această etapă să fi participat și alți jucători, cu un potențial competitiv. Însă nesincronizarea etapelor concursurilor școlare a făcut ca o parte dintre ei, șahiști valoroși, să participe la alte competiții școlare, gen olimpiade și concursuri. Totuși, apreciez interesul participanților la competiție, dar și al însoțitorilor, care au dat dovada de un interes deosebit pentru șah. Dorim să le creăm învingătorilor condiții de participare la etapa superioară, care este Campionatul Național de Juniori care va avea loc în aprilie”, a declarat pentru Est News Constantin Grosu, președintele Asociației Județene de Șah Vaslui. (G.P)

About Tehno Redactor