Home » Justitie » Muncitor care lucra ilegal, în stare gravă la spital, după ce a căzut de pe o schelă

Muncitor care lucra ilegal, în stare gravă la spital, după ce a căzut de pe o schelă

Un bărbat de 50 de ani, care muncea ilegal la montarea unei instalații de aer condiționat într-o hală din municipiul Vaslui în care urmează să funcționeze un service auto, a ajuns în stare gravă la spital după ce a căzut de pe o schelă, de la câțiva metri înălțime.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a declanșat o anchetă în cazul unui bărbat de 50 de ani care a ajuns în stare gravă la spital, în urma unui accident de muncă, după ce a căzut de pe o schelă, de la câțiva metri înălțime. Din primele cercetări desfășurate la fața locului, inspectorii de muncă au stabilit că vasluianul, care muncea fără forme legale la montarea unei instalații de aer condiționat, s-a dezechilibrat și a căzut pe suprafața betonată a unei hale în care urmează să se deschidă un service auto. Preluat de o ambulanță, bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui cu leziuni grave la coloana vertebrală.

„Administratorul firmei pentru care lucra bărbatul nu a fost găsit acolo astfel încât i-a fost lăsată o somație pentru a se prezenta mâine (n.r.-joi) la sediul ITM cu documentele ce-l privesc pe acel salariat. În urma verificările făcute în Registrul de Evidență a Salariaților s-a constatat că victima accidentului de muncă nu avea contract de muncă”, a declarat inspectorul-șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvasă.

Hala în care s-a petrecut accidentul de muncă este amplasată în apropiere de fosta zonă industrială a municipiului Vaslui și este proprietatea unui bărbat din Republica Moldova. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: