Home » Justitie » Tânăr tâlhar, prins de polițiști, eliberat de judecători

Tânăr tâlhar, prins de polițiști, eliberat de judecători

de Marian MOCANU

Un tânăr de 17 ani, Robert Alexandru Niță, a încercat să fure portofelul de bani din mîna unei femei, însă a fost prins de un trecător. Dat fiind faptul că nu era pentru prima dată când încerca să jefuiască trecătorii, procurorii au cerut arestarea preventivă a acestuia. Magistrații Judecătoriei Vaslui au respins această cerere, dispunând doar arestul la domiciliu pentru tânărul tâlhar.

În după amiaza zilei de luni, 7 martie, pe strada Traian din Vaslui, unei femei i-a fost smuls din mână portofelul în care avea bani, documente personale și carduri bancare. Făptașul, un tânăr de 17 ani, a fost prins de un trecător martor la furt, și predat polițiștilor. În urma cercetărilor, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Vaslui l-au identificat pe făptaș – Robert Alexandru Niță, din Muntenii de Sus, elev la un liceu din municipiul Vaslui. Acesta nu era la prima faptă de acest gen, pe data de 1 februarie, tot pe strada Traian, tânărul smulgând din mâna unei alte femei o bancnotă de 100 de lei, imediat după ce victima scosese banii dintr-un bancomat. Reținut pentru o perioadă de 24 ore, Robert Alexandru Niță a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, respectiv Judecătoria Vaslui cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Instanța nu a probat cererea procurorilor, dispunând, marți 8 martie, doar arestul la domiciliu pentru tânărul tâlhar. Această sentință poate fi contestată la instanța superioară, Tribunalul Vaslui.

Poliția ne sfătuiește!

Pentru evitarea unor astfel de incidente, polițiștii vă oferă următoarele sfaturi:

Cea mai bună armă de apărare în cazul unui atac este strigătul. Dacă sunteți agresați, bătuți sau tâlhăriți pe stradă, strigați cât mai tare după ajutor și anunțați Poliția.

Pe stradă, evitați discuțiile în contradictoriu cu persoane necunoscute. Nu ripostați la agresivitatea verbală și evitați agresiunea fizică.

Păstrați banii și actele personale în buzunarul interior al vestimentației sau în poșetă. Poșeta atârnată de umăr trebuie să fie protejată în permanență cu mâna, deoarece, în locurile aglomerate infractorii vă pot tăia baierele fără să simțiți.

Evitați să vă deplasați pe bordura trotuarului cu geanta spre carosabil deoarece poate fi smulsă cu ușurință.

Când vă aflați în locuri aglomerate (piețe, bazaruri, magazine, târguri), nu păstrați în același loc banii, actele personale și cheile locuinței.

Când sunteți în încurcătură, nu ezitați să apelați la primul polițist pe care îl întâlniți.

Evitați deplasările la ore târzii, pe străzi neiluminate sau zone periferice.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: