Home » Justitie » Dezinformare sau denigrare? – De unde s-a furat caietul cu datorii?

Dezinformare sau denigrare? – De unde s-a furat caietul cu datorii?

de Marian MOCANU

Știrea unei spargeri la un magazin sătesc, de unde s-ar fi furat doar caietul cu datoriile, dintr-o comună vasluiană, a devenit „virală”. De fapt, este vorba de o informație falsă, făcută fie pentru „senzaționalul” știrii, fie pentru a denigra din nou locuitorii județului Vaslui. Fapta nu a fost confirmată, iar oamenii din comună s-au crucit când au aflat că au ajuns, degeaba, batjocora lumii!

Pe un post național de televiziune a fost dată o știre privind o spargere care a avut loc zilele trecute, la un magazin sătesc, de unde nu s-a furat nimic altceva decât… caietul cu ceea ce sătenii ar fi luat pe datorie. Știrea a fost preluată și de alte agenții de presă ori posturi de radio și televiziune, fără ca cineva să se obosească să verifice veridicitatea ei. „Nu s-a primit nici o sesizare în acest sens, în ultima perioadă, privitor la o presupusă spargere care ar fi avut loc la un magazin sătesc din județul Vaslui”, ne-a declarat comisar Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție a Județului Vaslui.

Mai mult, nici unul dintre patronii ori angajații unităților comerciale din comuna Bălteni, unde chipurile ar fi avut loc spargerea, habar nu aveau de un astfel de eveniment. „De la noi s-au furat toate caietele cu datorii, numai cel despre care s-a vorbit la televizor, nu!”, a glumit Relu Brașoveanu, primarul comunei Bălteni.

„Cred că cineva, fie rău intenționat, fie de dragul senzaționalului, a dat informația respectivă, informație care a făcut ocolul țării. Mai degrabă cred că, în lipsă de alte subiecte, s-a inventat unul, plasat în județul Vaslui, că și așa suntem considerați cei mai săraci și mai răi din țară”, ne-a mai spus Brașoveanu.

În concluzie, știrea privind furtul caietului datornicilor de la un magazin vasluian este fie pură dezinformare, fie o nouă încercare de denigrare a locuitorilor județului Vaslui.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: