Home » Administratie » Doi fermieri au semnat primele contracte de finanțare pe noul PNDR

Doi fermieri au semnat primele contracte de finanțare pe noul PNDR

Doi fermieri au semnat primele contracte de finanțare din județ pe noul Program Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), în sumă totală de 90.000 de euro, bani nerambursabili, ce vor fi investiți în realizarea de sere și ferme de creștere a animalelor.

Noul PNDR aferent perioadei de finanțare europeană 2014-2020 a început să fie pus în aplicare în județul Vaslui. Primii doi fermieri, selectați din rândul zecilor de solicitanți de fonduri europene care au depus până acum dosarele la Oficiul Județean de Finanțare a Investițiilor Rurale (OJFIR) Vaslui, au semnat contractele de finanțare nerambursabilă pentru realizarea investițiilor. Unul dintre beneficiari va primi 50.000 de euro pentru a face legumicultură performantă, urmând ca cei mai mulți bani să fie băgați în sere. Al doilea fermier s-a orientat spre sectorul zootehnic și, cu cei 40.000 de euro pe care urmează să-i primească, va construi grajduri pentru creșterea animalelor.
„Prima tranșă de bani, în procent de 75%, va fi virată în conturile celor doi fermieri în 30 de zile de la semnarea contractului.
În maxim trei ani vor primi și a doua transa, de 25%, după ce vor îndeplini obiectivele pe care și le-au propus în planul de afaceri”, a declarat directorul AJFIR Vaslui, Alin Trifu.
Fondurile pentru cei doi fermieri au fost acordate prin Măsura 6.1 a PNDR, intitulată „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”. Selectarea acestora s-a făcut la nivel central, în funcție de punctajul constatat în urma analizei dosarelor aferente cererilor de finanțare. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: