Home » Sport » Două atlete din județul Vaslui, la Campionatul Balcanic de Cros

Două atlete din județul Vaslui, la Campionatul Balcanic de Cros

Județul Vaslui va avea două reprezentante la Campionatul Balcanic de Cros, care va avea loc sâmbătă, în Serbia. La competiția care va avea loc în localitatea Ciuprja va participa, la tineret, Mihaela Petrea, care se antrenează la CSS Bârlad cu Lucian Bolgar, și Maria Ifteni, legitimată la LPS Vaslui, care va concura la juniori. Performanțele obținute de atletele vasluiene anul acesta ne încurajează să așteptăm medalii.

Mihaela Petrea, legitimată la Clubul Sportiv „Universitatea” Galați, este dublă campionă națională de atletism la tineret după ce a câștigat în etapa finală a Campionatului Național, desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute, probele de 1.500 și 3.000 de metri. Maria Ifteni a devenit campioană natională de junioare I în proba de 3.000 m, unde a bifat un nou personal best, cu timpul de 9:39:19, iar la 1.500 m a devenit vicecampioană națională.

Atât profesoara Viorica Pintilie, care o pregătește pe Maria Ifteni cât și tehnicianul Lucian Bolgar, care o antrenează pe Mihaela Petrea, își doresc o medalie la individual și sunt încrezători că poate fi obținută. De asemenea își doresc timpi buni care să contribuie și la câștigarea unei medalii și cu echipa națională.

Anul trecut, la Campionatul Balcanic de Cros de la Vrbovec, Croația, cele două sportive au obținut argintul cu echipele României de juniori, respectiv tineret. Mihaela Petrea a alergat atunci 6.000 de metri la doar câteva luni de când a trecut la categoria tineret.

În competiția de junioare, mai fac parte din loc atletele Alina Butnariu (LPS Botoșani), Andreea Doroftei (CSM Suceava) și Denisa Bota (Cetate Deva).

La tineret, au mai fost convocate sportivele Andreea Piscu ( CS Pandurii Tg. Jiu), Luminița Achim (CSU Craiova) și Alina Batica (CSM Craiova). (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: