Home » Sport » HC Vaslui întâlnește Potaissa Turda, în Liga Națională de handbal masculin

HC Vaslui întâlnește Potaissa Turda, în Liga Națională de handbal masculin

Formația vasluiană de handbal masculin HC Vaslui întâlnește astăzi, în deplasare, începând cu ora 17:00, Potaissa Turda, în etapa a 24-a a Ligii Naționale de handbal masculin.

Deși echipa din Turda și-a asigurat prezența în primele opt, vasluienii nu vor avea un meci ușor. Cel mai probabil adversarii lor atacă locul patru pentru a juca două meciuri acasă în prima rundă din play-off. Cu toate acestea, vasluienii vor victoria pentru a fi mai liniștiți în play-out și pentru a-și recompensa fanii cărora nu au reușit să le ofere un loc în play-off. Din lotul vasluian lipsește doar golgheterul Alin Roșu, încă nerecuperat după accidentarea suferită. Elevii lui Sandu Iacob au un moral bun după ce au reușit cu CSM Focșani cea mai categorică victorie din acest sezon, în timp ce gazdele au pierdut în extremis, 30 – 31 cu HC Odorhei și au rămas astfel la trei lungimi de locul patru. Vasluienii ocupă locul 10, cu 26 de puncte, poziție ce le asigură rămânerea în acest eșalon și în sezonul următor.

În confruntarea din tur cu formația ardeleană vasluienii au învins cu scorul de 32-23. Gruparea antrenată de Horațiu Gal are al patrulea cel mai bun atac din campionat, cu 668 de goluri înscrise, iar vasluienii al șaptelea, cu 642 de reușite. În ultimul meci principalii marcatori a echipei gazdă au fost Roland Thalmaier, cu 7 goluri, Raul Marian și Radu Lazăr cu câte 5. În ce privește defensiva, ambele echipe scârțâie. Gazdele au primit 645 de goluri, iar vasluienii 657. Astfel, cele 15 puncte care despart cele două echipe par exagerate și meciul este deschis oricărui rezultat.

Vasluienii vor sta cu un ochi și pe meciurile contracandidatelor din play-out. Tot vineri se mai joacă și CSM Ploiești – ACS Energia Tg Jiu, de la ora 19:15. Sâmbătă se vor dispută meciurile CSM Focșani – CSU Danubius Galați și HCM Minaur Baia Mare – AHC Dunărea Călărași. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: