Home » Sanatate » Aberație fără margini – Pacienții Spitalului Vaslui nu au voie să se miște în pat ca să nu șifoneze cearșafurile

Aberație fără margini – Pacienții Spitalului Vaslui nu au voie să se miște în pat ca să nu șifoneze cearșafurile

Pacienții unor secții ale Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui au reclamat că sunt obligați de către infirmiere să nu se miște în pat pentru a nu deșterne cearceafurile sub ei, motivat de faptul că în unitatea medicală se desfășoară un control dispus de Ministerul Sănătății.

Controalele încrucișate dispuse de către Ministerul Sănătății în toate spitalele din țară au condus la luarea unor măsuri aberante în Spitalul Județean de Urgență Vaslui pentru ca unitatea medicală în cauză să iasă cât mai bine în urma verificărilor. Cel puțin așa susțin unii bolnavi din câteva secții ale spitalului, pacienți care au reclamat faptul că sunt obligați de infirmiere să nu se miște în pat pentru a nu deșterne cearceafurile sub ei.

ana_rinderCadrele medicale au ajuns să facă armată cu noi. Ne obligă să stăm nemișcați în pat ca să nu iasă ei rău la control. Păi noi am venit în spital să ne tratăm, nu să stăm doar cu fața în sus ca să nu le deșternem așternuturile”, ne-a mărturisit un bolnav din Secția Cardiologie.

Conducerea SJU Vaslui consideră că aceste comportamente ale personalului medical sunt exagerate. „Eu cred că este vorba de un exces de zel din partea infirmierelor. Doar echipele de control nu verifică dacă cearceafurile stau la dungă. Clar că este o exagerare”, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Controlul încrucișat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui a început la sfârșitul acestei săptămâni și se va derula, cel mai probabil, până miercuri. Desfășurate de către inspectori ai Direcției de Sănătate Publică Botoșani, verificările vizează, în special, condițiile de igienă din unitate și modul cum sunt efectuate serviciile medicale. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: