Home » Justitie » Pedeapsa primită de cuțitarul din Iana, cel care și-a hăcuit prietenul pe motiv că nu este respectuos

Pedeapsa primită de cuțitarul din Iana, cel care și-a hăcuit prietenul pe motiv că nu este respectuos

de Marian MOCANU

În decembrie 2014, de la o simplă ceartă, Petru Hurduc și-a înjunghiat o rudă în fața unui bar din Iana. Zilele trecute, magistrații Curții de Apel Iași au dat sentința definitivă: cinci ani de închisoare cu executare pentru „cuțitarul din Iana”. La această pedeapsă se mai adaugă un rest de aproape doi ani, pentru alte fapte săvârșite cu violență, condamnare, în anul 2009, primită în Italia.

Petru Hurduc, în vârstă de 45 de ani, din Iana avea faimă de om violent și iute la mânie. El abia fusese eliberat condiționat după ce primise o condamnare de șapte ani și o lună pentru fapte săvârșite cu violență în provincia Ferarra, Italia, unde fusese plecat la muncă. La începutul lui decembrie 2014, s-a întâlnit cu o rudă a sa, Andrei Irimia, cu care, din nimic, s-a luat la ceartă. Supărat nevoie mare că „nu este respectat”, Hurduc a scos un briceag cu care și-a înjunghiat, de mai multe ori, „adversarul”.

Arestat preventiv, „cuțitarul din Iana” a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor și condamnat inițial, de către judecătorii bârlădeni, la doar doi ani și patru luni de închisoare. În urma contestației procurorilor, magistrații Tribunalului Vaslui i-au mărit pedeapsa, la cinci ani de închisoare cu executare, sentință rămasă definitivă prin hotărârea pronunțată săptămâna trecută de judecătorii Curții de Apel Iași. La această pedeapsă i s-a adăugat și restul de 656 de zile rămase neexecutate din condamnarea anterioară, astfel că Petru Hurduc va sta după gratii, în total, șapte ani.

După ce-și va ispăși pedeapsa, Hurduc va trebui să execute și 20 de zile de muncă în folosul comunității. Asta pentru că, în timp ce era în arest, a primit o amendă „pentru bună purtare”, ulterior transformată în zile muncă. De altfel, cât a stat în arest preventiv, individul a bombardat instanțele cu tot felul de cereri, de la cereri de schimbare a măsurii arestului preventiv, până la cererea de anulare a unei amenzi penale de 474 euro, aplicate inculpatului printr-o sentință penală a Tribunalului Ordinar din Fererro – Italia.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: