Home » Administratie » Ultima zi în care contribuabilii pot depune declarația 204

Ultima zi în care contribuabilii pot depune declarația 204

Mâine, 15 martie, ultima zi în care contribuabilii pot depune formularul 204, ”Declarație anuală de venit pentru asocierile fără personalitate juridică și entități supuse regimului transparenței fiscale”,  aferent anului 2015.

Declarația se completează și se depune pentru asocierile fără personalitate juridică constituite între persoane fizice sau pentru asocierile constituite între persoane fizice și persoane juridice române cu statut de microîntreprindere, în cadrul cărora se realizează venituri din activități independente, inclusiv din activități adiacente sau din activități agricole, pentru care venitul net se determină în sistem real. De asemenea, se depune și de către persoanele fizice care obțin venituri dintr-o activitate desfășurată într-o formă de organizare cu personalitate juridică (SPRL) constituită potrivit legii speciale și care este supusă regimului transparenței fiscale.

Venitul cuvenit unei persoane fizice dintr-o asociere cu o persoană juridică romană, microîntreprindere, care nu generează o persoană juridică, determinat cu respectarea regulilor stabilite în Titlul IV din Codul Fiscal, este asimilat, în vederea impunerii la nivelul persoanei fizice, venitului din activități independente, din care se deduc contribuțiile obligatorii în vederea obținerii venitului net anual. De asemenea, venitul cuvenit unei persoane fizice dintr-o activitate într-o formă de organizare cu personalitate juridică (SPRL) este asimilat venitului net anual din activități independente.

Formularul se depune în format hârtie, pană mâine, 15 martie inclusiv, de către asociatul desemnat prin contract să răspundă pentru îndeplinirea obligațiilor asocierii fată de autoritățile publice, la organul fiscal la care asocierea este înregistrată în evidența fiscală direct la registratură sau la oficiul poștal prin scrisoare recomandată.

Contribuabili vasluieni nu trebuie să depună această declarație pentru asocierile fără personalitate juridică pentru care venitul net anual se determină pe baza normelor de venit. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: