Home » Social » Șapte eleve de la școala din Văleni s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la o sobă. ISJ a demarat o anchetă!

Șapte eleve de la școala din Văleni s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la o sobă. ISJ a demarat o anchetă!

Șapte eleve de clasa a V-a, în vârstă de 11 ani, de la școala generală din Văleni s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la soba pe lemne din sala de clasă, mai multe ambulanțe preluând pe fetițe care apoi au fost transportate la spital.

Situație de urgență la școala gimnazială din Văleni. Șapte eleve de clasa a V-a au ajuns, joi la prânz, la spital, cu dureri de cap, grețuri și vărsături, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la soba pe lemne din sala de clasă, pe care femeia de serviciu ar fi încercat să o curețe în cursul dimineții.
Ulterior, copiii au fost duși de către directorul școlii la cabinetul medicului de familie din sat, fiind solicitată și intervenția Ambulanței.
”Toți cei șapte copii erau conștienți, însă aveau dureri de cap, grețuri și vărsături, diagnosticul fiind intoxicație cu monoxid de carbon. Copiii au fost preluați de mai multe ambulanțe și duși la Spitalul Județean de Urgență Vaslui”, a declarat medicul Dan Ungureanu, din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui.
La fața locului au ajuns și pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, pentru a stabili cu exactitate cauza care a dus la intoxicarea celor șapte eleve.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Vaslui a dispus, joi, efectuarea unei anchete la Școala Văleni, acolo unde șapte copii au suferit o intoxicație cu monoxid de carbon, din cauza unei sobe defecte din sala de clasă.

”Vom verifica cine se face vinovat de această situație. Inginerul de la compartimentul tehnic va merge la școala din Văleni pentru a vedea la fața locului ce s-a întâmplat și cine poartă responsabilitatea pentru această situație. Acesta a fost un caz fericit, dar din cauza neglijenței unor persoane se pot întâmpla adevărate tragedii și nu putem tolera așa ceva”, a declarat inspectorul general școlar din cadrul IȘJ Vaslui, Gabriela Plăcintă. (Ionut PREDA)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: