Home » Justitie » Dosare de cercetare penală pentru trei șoferi, pericol public

Dosare de cercetare penală pentru trei șoferi, pericol public

Pe 16 martie trei persoane care au condus autoturisme pe drumurile publice fiind sub influența băuturilor alcoolice sau încălcând alte norme la regimul circulației rutiere, au fost prinse de polițiștii de la Circulație.

Polițiștii Biroului Rutier Vaslui au întocmit dosar penal pe numele lui Dan D. , în vârstă de 46 ani, din municipiul Vaslui, care a fost implicat într-un accident de circulație. În urma evenimentului produs pe strada Ștefan cel Mare, acesta a generat pagube materiale. Aparatul alcooltest a rezultat că șoferul avea o valoare de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgentă Vaslui unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumul public de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

Vasile B., în varstă de 41 ani, din comuna Tanacu a fost depistat de polițiștii Posturilor de Poliție Tanacu și Muntenii de Sus, în timp ce conducea un tractor neînmatriculat, pe rază localitătii de domiciliu. În urmă verificărilor efectuate de polițiști în bază de date privind detinătorii de permise auto s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În cauză sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunilor de conducere a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Și pe numele lui Vladislav P.,  în vârstă de 38 ani, din comuna Drânceni, a fost întocmit dosar penal. La verificarea documentelor, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Huși, au constatat faptul că bărbatul nu deține pentru autovehicul asigurare obligatorie pentru răspundere civilă în caz de pagube produse terților prin accidente de circulație. Acesta a condus un autovehicul înmatriculat în Marea Britanie, pe raza municipiului Huși, fiind oprit pentru control la intersecția străzii Calea Basarabiei cu șoseaua Huși – Stănilești, unde acționau polițiștii împreună cu jandarmii și polițiștii de frontieră. În consecință, pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulație în România. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: