Home » Administratie » Firma Vertrantis SRL, singura care a depus ofertă pentru concesionarea serviciului de transport în Bârlad, demontează acuzațiile mincinoase

Firma Vertrantis SRL, singura care a depus ofertă pentru concesionarea serviciului de transport în Bârlad, demontează acuzațiile mincinoase

de Simona MIHĂILĂ

Reprezentanții SC Vertrantis SRL Bârlad, singura firmă care s-a arătat dispusă până în prezent să concesioneze serviciul de transport în comun din Bârlad, a demontat, în cadrul unei conferințe de presă susținută ieri, zvonurile răutăcioase lansate în ultima vreme.

autobuz-vertrantis2În spiritul “bunei” tradiții românești, conform căreia tot ce este folositor, normal și civilizat trebuie desființat, și orice afacere care oferă locuri de muncă și asigură venituri la stat trebuie pusă pe chituci dacă nu dă șpagă, nici firma Vertrantis – care a investit aproape 2 milioane de euro în parcul auto de ultimă generație – nu a scăpat de noroi aruncat pe la colțuri de diverși “binevoitori”.

Vertrantis funcționează din 2001, efectuează transport public de persoane, în tot județul, dar șI în afara lui. Suntem firma de transport cu cea mai lungă rută din țară, respectiv Huși – Timișoara. Avem 90 de angajați șI, dacă vom câștiga licitația de transport, vom mai angaja. Nu avem datorii niciunde, cu excepția băncilor. Dar… nu ne putem dezvolta dacă nu avem bănci în spate”, a precizat Mihaela Rusu, directorul economic al SC Vertrantis.

Ea a mai spus că acționarii firmei s-au străduit din răsputeri să se pregătească întocmai cum o cere caietului de sarcini al licitației și, din dorința de a nu face rabat de la calitate, au reușit să achiziționeze mijloace de transport mult chiar și peste minimum cerut de lege.

Niciunul dintre mijloacele noastre de transport nu este second-hand, deși caietul de sarcini ne-ar fi permis. Am vrut ca totul să fie nou-nouț. Autobuzele au standardul EURO 5, iar microbuzele – EURO 6. Avem ambiția să nu ne limităm la a asigura doar un transport decent, ci să oferim cele mai exigente standarde, de nivel european. Am auzit niste comentarii că nu avem mașini, că nu sunt ale noastre, ca sunt aduse de nu știu care firmă si tot felul de minciuni. Am organizat această conferință pentru a demonstra că tot ceea ce ni se cere prin caietul de sarcini există în realitate, că nu sunt invenții”, a adăugat Cătălin Munteanu, reprezentantul Vertrantis.

Ziariștii au fost invitați să viziteze parcul auto, li s-au prezentat autobuzele și microbuzele ultramoderne, dotate cu TV cu DVD, aer condiționat, sistem de încălzire, lumini nocturne, trape și scaune speciale cu centuri de siguranță pentru persoanele cu dizabilitãti, diverse butoane de comandă care vor sta la îndemâna călătorilor pentru a-l atenționa pe șofer în diverse situații etc.

Bârlădenii sunt, așadar, la un pas de a avea, pentru prima dată după peste 30 de ani, un transport civilizat, cu autobuze de ultimă generație, cu grad redus de poluare, silențioase și confortabile.

About Tehno Redactor

5 comments

  1. Sunt minunate! Voi trebuie să castigaţi,noi ne-am săturat de monopolul din micuţul oraș provincial!

    • Pai nu tot monopol ramane?? :-)) iese unistilu si intra veritrantis … Nu intra mai multe firme, ramane monopol 😉

  2. Pe dracu… veniti doar in vizita… la Barlad-Suseni !

  3. oricum ar fi,toti sunt „cinstiti” dar hai sa ne gandim la binele nostru al oamenilor de rand,si aici vorbim de confort/poluare etc..rablele alea au blocat traficul de n ori cand sau defectat in mijlocul orasului punand in pericol viata participantilor la trafic..astia au luat bani cu minim de investitii ,oamenii sau cam saturat!!

  4. Imi place de noi Romanii. Atata timp cat ni se ofera un produs de calitate nu conteaza metodele prin care a fost obtinut. Cineva care isi ia o rugina si incearca sa se dezvolte legal nu e bun. Cand eram eu la liceu mergeam pe scara si ne bucuram de viata. Lacomia-i calitate…

%d blogeri au apreciat: