Home » Social » Anchetă a Poliției în cazul incendierii mașinii unui polițist din Murgeni

Anchetă a Poliției în cazul incendierii mașinii unui polițist din Murgeni

Polițiștii de investigații criminale au declanșat o anchetă în cazul incendierii intenționate a mașinii unui agent de la poliția orașului Murgeni, la nici două luni de când și mașina fostului șef al aceleiași instituții a ars în condiții suspecte pe timp de noapte, în ambele cazuri fiind dispuse expertize tehnice.

Seria incendiilor suspecte în orașul Murgeni continuă. Mașina proprietate a unui agent de la Poliția din oraș a luat foc la compartimentul motor pe o stradă din oraș, un localnic fiind cel care a sunat la numărul de urgență 112 și a anunțat incendiul. În zonă, a fost trimis un echipaj de pompieri militari al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, care a intervenit pentru stingerea flăcărilor.

În urma evaluării la fața locului, s-a constatat că a ars 30% din autoturism, la compartimentul motor. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului stabilită de pompieri este o acțiune intenționată de generare a focului”, a declarat responsabilul mass-media al ISU Vaslui, Petru Iftene.

Polițiștii de investigații criminale au anunțat declanșarea unei anchete pentru a stabili cine a provocat incendiul. „În acest caz, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere. În consecință, s-a dispus efectuarea unei expertize tehnice pentru a se stabili cu exactitate cauzele și condițiile producerii incendiului”, a precizat responsabilul mass-media al Poliției Județene Vaslui, Ștefan Sofronie.

Incendierea mașinii unui agent de la Poliția Murgeni s-a petrecut la mai puțin de două luni de când autoturismul proprietate a fostului șef de atunci a aceleași structuri de poliție a ars în urma unui incendiu care a avut loc tot pe timpul nopții, în parcarea din fața blocului. Și în acest caz, polițiștii de investigații criminale au dispus efectuarea unei expertize tehnice pentru stabilirea cauzei incendiului. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor