Home » Invatamant » ”Codreniștii” au luat tot la Olimpiada de Geografie!

”Codreniștii” au luat tot la Olimpiada de Geografie!

de Răzvan CĂLIN

La toți cei cinci ani de studiu – clasele VIII – XIII – faza județeană a Olimpiadei de Geografie a fost câștigată de elevi ai Colegiului ”Codreanu” din Bârlad.

Reușită de excepție pentru unul din cele mai titrate instituții de învățământ din județ, Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu”: faza județeană a Olimpiadei Naționale de Geografie a fost adjudecată de elevi ai acestui liceu de elită. Astfel, județul Vaslui va fi reprezentat la etapa națională a competiției, la toți cei cinci ani de studiu (clasele VIII – XII), de elevi ”codreniști”: clasa a VIII-a – Ștefan Adrian Mihai (profesor Veronica Silvestru); clasa a IX-a – Theodora Toderașcu (profesor Cristina Oprea); clasa a X-a – Valentin Funaru (profesor Cristina Oprea); clasa a XI-a – Andreea Stan (profesor Cristina Oprea); clasa a XII-a – Cristina Andreea Țocoi (profesor Cristina Oprea).

Rezultatele, deși au fost publicate pe site-ul Inspectoratului Școlar al Județului Vaslui, nu sunt, deocamdată, cele finale pentru că urmează ca astăzi să se depună contestațiile. În cazul în care după rezolvarea contestațiilor clasamentul nu va suferi modificări, atunci cei cinci elevi de la Colegiul ”Codreanu” vor merge la Sibiu acolo unde în perioada Săptămânii ”Școala Altfel” (18 – 22 aprilie) se va derula faza națională a olimpiadei de geografie.

”Contestațiile se vor depune la sediul inspectoratului luni, 21 martie, până la ora 12. Apoi, o comisie va analiza și soluționa contestațiile, iar rezultatele finale vor fi date publicității cel târziu marți, 22 aprilie. Cel mai probabil, o situație mai specială va fi în cazul clasamentului de la clasa a VIII-a, acolo unde la o diferență foarte mică de primul loc este clasat, pe locul II, elevul Mihai Alexandru Guțu, de la Liceul Teoretic «Mihail Kogălniceanu» din Vaslui. El are nota 9,3, iar Ștefan Adrian Mihai, de la Colegiul «Codreanu», nota 9,5. Totuși, ținând cont că în ultimii ani județul Vaslui a avut rezultate de excepție la faza națională a acestei olimpiade, sperăm să obținem aprobare de la Ministerul Educației pentru ca și locul II de la faza județeană să meargă la etapa națională”, ne-a declarat Eduard Andriescu, inspector școlar de geografie în cadrul ISJ Vaslui.

About Razvan Calin

2 comments

  1. Felicitari elevilor si success mai departe!
    Felicitari d-nei profesoare Oprea Cristina pt. rezultate !

  2. Si doamnei profesoare Silvestru Veronica felicitari!

%d blogeri au apreciat: