Home » Sport » Mirela Lavric, medalie de bronz la mondiale

Mirela Lavric, medalie de bronz la mondiale

Reprezentanta Vasluiului la Campionatele Mondiale, Mirela Lavric, a obținut medalia de bronz la competiția de atletism indoor de la Portland (SUA). Sportiva legitimată la CSM Onești și pregătită la Liceul cu Program Sportiv Vaslui de profesoara Viorica Pintilie încearcă să prindă un loc la Jocurile Olimpice de la Rio.

Duminică, 20 martie, echipa României s-a clasat pe locul trei la proba de ștafetă (4 x 400), cu timpul de 3.31.51 minute. Pentru obținerea medaliei au mai alergat și Adelina Pastor, Andrea Miklos și Bianca mirela lavric stafetaRăzor. Pentru că a învins calculele hârtiei și a cucerit bronzul, ștafeta României a fost recompensată cu 10.000 de dolari de organizatori. Medalia de argint a fost foarte aproape, polonezele terminând cu doar câteva zeci de sutimi înaintea româncelor. Ewelina Ptak, Malgorzata Holub, Magdalena Gorzkowska și Justyna Swiety au terminat cursa cu timpul de 3.31.15. Aurul a fost câștigat de americance, la o distanță considerabilă de cinci secunde. Echipa formată din Natasha Hastings, Quanera Hayes, Courtney Okolo, Ashley Spencer au cucerit aurul cu timpul de 3.26.38. Nigeria și Ucraina au terminat în urma României. Jamaica nu a încheiat cursa, deoarece a avut un start fals, în urma căruia a fost eliminată.

România a mai obținut o medalie la Mondialele de la Portland, argintul cucerit de Andrei Gag la aruncarea greutătii. Țara noastră nu mai luase o medalie la Mondialele de sală din 2004, de la stafeta mirela lavric1Budapesta. România a ocupat locul 18, cu o medalie de argint și una de bronz. Doar 29 dintre cele 147 de țări participante au câștigat cel puțin un trofeu. Reprezentanții SUA au dominat competiția, cucerind 23 de medalii, dintre care 13 de aur, șase de argint și patru de bronz. În ierarhia pe puncte, tricolorii au ocupat locul 17, cu 17 puncte.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=9qkjvitKdQo&w=560&h=315]

„Sunt foarte mulțumită deocamdată nu îmi vine să cred că am reușit acest rezultat, este greu să credem că s-a întâmplat, însă am muncit extraordinar de mult să câștigăm o medalie și ne bucurăm. Mulțumesc colegelor mele pentru efortul depus”, a declarat Mihaela Lavric unei televiziuni americane, după terminarea cursei. (G.P)

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=q3pR39c8iN8&w=560&h=315]

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: