Home » Invatamant » Decizie de necrezut în cazul profesorului de religie care a prezentat un film despre avort, un elev leșinând în timpul orei

Decizie de necrezut în cazul profesorului de religie care a prezentat un film despre avort, un elev leșinând în timpul orei

Profesorul de la Liceul „Emil Racoviță” Vaslui, care a prezentat un film despre avort la ora de religie în timpul căruia un elev a leșinat și apoi a fost transportat la spital, nu a primit nicio sancțiune din partea comisiei de disciplină din cadrul liceului pe motiv că nu a încălcat nicio prevedere a Legii Educației.

Comisia de disciplină a Liceului „Emil Racoviță” Vaslui l-a găsit nevinovat pe profesorul de religie Gabi Vrânceanu, cel care, în urmă cu aproape o lună, a prezentat în clasă un film despre avort pe timpul căruia un elev de 16 ani a leșinat, fiind nevoie de intervenția ambulanței și transportul adolescentului la spital. Cadrele didactice care au analizat cazul au considerat că profesorul Vrânceanu nu a încălcat nicio prevedere a Legii Educației în baza căreia își desfășoară activitatea și, implicit, nu poate fi sancționat disciplinar nici măcar cu avertisment. În schimb, i s-a atras atenția să fie mai responsabil atunci când selectează materialele didactice pe care le prezintă la oră.

Consiliul de Administrație al unității de învățământ a primit raportul de la comisia de disciplină stabilită în acest caz, în care se arată că profesorul Gabi Vrânceanu nu a încălcat nicio prevedere a Legii Educației Naționale. În schimb, cadrul didactic în cauză a primit recomandarea să acorde o atenție mai mare la folosirea materialelor cu caracter interdisciplinar, ce impact ar putea avea asupra elevului”, a declarat directorul Liceului „Emil Racoviță” Vaslui, Daniel Hulubei.

La luarea deciziei comisiei de disciplină au stat declarațiile elevului care a leșinat în timpul orei, a colegilor săi, a părinților adolescentului și a profesorului vizat.

O anchetă în acest caz petrecut pe 24 februarie a derulat, imediat după incident, și Inspectoratul Școlar Județean Vaslui.

Elevul a spus specialiștilor care l-au interogat că și-a imaginat posibile consecințe nefaste ale întreruperii de sarcină, ceea ce l-ar fi influențat emoțional, provocându-i acea stare de leșin. Părintele adolescentului audiat de către comisia de anchetă nu și-a exprimat dezacordul față de vizionarea unor astfel de documentare de către fiul său.

Elevul a declarat că nu imaginile prezentate i-au influențat starea de sănătate, el imaginându-și posibile consecințe nefaste, acest fapt influențându-l emoțional. Elevul susține că este foarte interesat de tema discutată și nu are să-i reproșeze nimic cadrului didactic. De asemenea, părintele elevului declară că este de acord cu asemenea materiale educative”, se preciza într-un comunicat al ISJ Vaslui. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

2 comments

  1. Halal invatamant, se acopera unii pe altii.

  2. ft. bn daca nu a primit! poate asa mai vad si copilele astea de raman insarcinate de la 15-17 ani ce se intampla cu acel copil pe care il proiecteaza din cauza ca nu folosesc o „guma”!

%d blogeri au apreciat: