Home » Administratie » Subvenții mărite pentru crescătorii de bovine

Subvenții mărite pentru crescătorii de bovine

de Marian Mocanu

Romania va avea cea mai mare subvenție pe cap de bovină din Uniunea Europeană, aferentă anului 2015, cuantumul acesteia urmând a depăși 300 de euro pe cap de animal. Plățile subvențiilor pentru crescătorii de animale vor începe undeva spre sfârșitul lunii mari.

Crescătorii de bovine care au depus cereri de subvenții aferente anului 2015 au primit o veste bună din partea ministrului agriculturii, Achim Irimescu. În cadrul unei conferințe de presă susținute ieri, acesta a anunțat că crescătorii români vor primi cea mai mare subvenție pe cap de bovină din Uniunea Europeană.

Inițial se spunea de plata a 250 de euro, după ultimele calcule depășim 300 de euro pe cap de animal. Deci, sunt vești bune. Sigur, este o întârziere, au fost probleme cu diverse elemente, dacă discutăm de la Ordinul 619 în continuare, dar am reușit să recuperăm o bună parte din timp”, a declarat ministrul Achimescu. Acesta a anunțat că plățile normale a subvențiilor pe suprafață vor începe pe data de 8 aprilie, iar plățile Ajutoarelor Naționale Tranzitorii în Zootehnie vor începe către sfârșitul lunii mai.

În cadrul campaniei de primire a cererilor de plăți în agricultură de anul trecut, crescătorii de animale vasluieni au depus la APIA Vaslui un număr de 3.540 cereri pentru un număr de 18.722 bovine carne.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: