Home » Justitie » Liceenii, premiați de polițiști

Liceenii, premiați de polițiști

Pentru a marca ziua de 25 martie, Ziua Poliției Române, Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui a organizat concursul de afișe intitulat „Școala fără delincvență”, cu scopul promovării și dezvoltării de comportamente responsabile în rândul adolescenților. Această activitate a constat în realizarea unui afiș al cărui mesaj să prevină săvârșirea de infracțiuni în scoală, tehnică de realizare a afișelor fiind desen, pictură sau colaj. Concursul s-a adresat elevilor din clasele IX-XII de la liceele din municipiul Vaslui și s-a desfășurat pe echipe, fiecare echipă fiind formată din 3 membri. La finalul manifestărilor adresate în mod special copiilor, cei mai buni au fost premiați în cadru festiv.

Festivitatea de premiere a oferit prilejul șefului inspectoratului, comisar șef Mirica Ionel, să adreseze tinerilor participanți un mesaj prin care a promovat profesia de polițist, vorbindu-le despre dăruirea și chemarea pe care ar trebui să o aibă cei dornici să urmeze această profesie. Elevii au vizionat un scurt film realizat de polițiștii vasluieni, material care a cuprins aspecte ale activității structurilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

Premiile au fost înmânate de vicepreședintele Consiliului Național al Polițiștilor – Filiala Vaslui și au date de către Consiliul Național al Polițiștilor și Asociația Internatională a Polițiștilor – Regiunea 1 Vaslui.

Premiul I a fost obținut de o echipă a Liceului Teoretic „Emil Racovită” Vaslui formată din elevii Dariana Andreea Agape, Nicoleta Manolachi, Bianca Ivona Tărăgan, profesori coordonatori fiind Cristina Vîntu și Ramona Diana Popliuc. Premiul II a fost obținut de o echipă a Colegiului Economic „Anghel Rugină” Vaslui formată din Cristian Racovită, Andreea Marina Gache, iar profesor coordonator Carmen Mocanu, iar premiul III a fost obținut de o echipă a Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui formată din Alina Olăreanu, Andra Raluca Nechita, Andreea Bahrim, profesori coordonatori fiind Daniela Caliniuc și Mihaela Sîrghi. A fost acordată și o mențiune echipei Liceului Tehnologic “Ion Mincu” Vaslui formată din Teodora Ursache, Ionela Gabriela Gifei, Vasilica Valentina Dănăilă, iar profesor coordonator Gerlandida Hîncianu. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Un infractor a profitat de starea de urgență

Un bărbat de 22 de ani, din Negrești, profitând ...

Bârlădean de 15 ani, reținut pentru tâlhărie calificată

         Polițiștii au reținut un tânăr  în vârstă de ...

Începând de astăzi, românii care au nevoie să iasă din casă trebuie să prezinte autorităților fie o declarație pe propria răspundere, fie o adeverință de la angajator

Începând de astăzi, românii care au nevoie să iasă ...