Home » Sport » Sporting Juniorul Vaslui, atacă titlul la un turneu internațional clasa Premier din Franța

Sporting Juniorul Vaslui, atacă titlul la un turneu internațional clasa Premier din Franța

George PROCA

Echipa de fotbal Sporting Juniorul Vaslui a fost cap de serie, pe 13 ianuarie, la a 44-a ediție a turneului internațional de fotbal, la U14/15, organizat de echipa de fotbal ASC Hazebrouck, din zona Lille. Vasluienii au fost invitați de Federația Franceză de Fotbal la turneul de clasă Premier și organizat sub egida FIFA, care va da trofeul Henry Bareyre și Jules-Gosseye.

Campioni naționali la juniori D în juniorul vasluiRomânia, „Sporting” a fost plasată în grupa D, și se vor cu nemții de la SV Weiden, belgienii de la KAS Eupen și olandezii de la Ghyvelde. La competiție au fost invitate cele mai puternice academii de fotbal din Franța, Rusia, Portugalia, Germania, Belgia, Anglia și Olanda, iar vasluienii sunt singurii care reprezintă România. Va participa campioana ediției de anul trecut, formația portugheza UD Leiria, dar și, în premieră, echipe a cluburilor de primă ligă SM Caen (Franța) și FK Dinamo Moscova (Rusia). Turneul se va disputa în perioada 26 – 28 martie, iar în prima zi va fi și un spectacol auditiv, un concert oferit de trupa Jean Louis & Co. Spectacolul competiției este asigurat și Sporting Juniorul Vaslui are șanse mari de calificare în optimi, pentru ca în faza următoare merg primele două locuri din fiecare grupă.

Vor încă un trofeu de campioni

„Eu cred că o să avem un comportament pe măsura așteptărilor, pentru că avem una dintre cele mai bune echipe la nivelul acesta de vârstă. Copiii sunt obligați de reultatele anterioare să facă o figură frumoasă. La turneele internaționale la care am participat am câștigat în dueluri cu echipe care au renume. Am învins Dinamo Moscova, Brescia, Steaua Roșie Belgrad, Tatran Presov, Dinamo Tbilisi, Dinamo Kiev, echipe foarte bune. La Fragaria Cup am câștigat doi ani consecutiv, la Liberec, în competiția decracea sporting juniorul4Champions League a copiilor, după ce am ieșit campioni naționali. Marele Vladimir Smicer le-a dat trofeul copiilor mei atunci. Am câștigat și două turnee în Ungaria la Youth Festival. Au un CV frumos puștii, dar an de an trebuie să fie acolo și să confirme. Toți jucătorii au făcut lucruri frumoase și deși atacanții sunt responsabili cu golurile am încredere că dintr-o fază fixă pot da gol și fundașii centrali care au o talie frumoasă pentru vârsta lor. Fiecare dintre ei poate face diferența, așa cum au și făcut-o. De exemplu, portarul Aielenei ne-a câștigat finala pe țară, după ce a dat gol din penalty cu Viitorul București. Din punctul meu de vedere vom ieși din grupe fără probleme și vom ataca fazele superioare. Noi vrem să cucerim competiția, dar turneul este unul bun, cu echipe puternice și nu vrem să pățim ca echipa de Under 16 a României, care a pierdut cu Italia, scor 1 – 3, după ce a învins în primul meci cu 2 – 0. Trebuie să facem o evaluare corectă ca să știm mereu unde suntem și ce trebuie îmbunătățit. Important este să fie sănătoși copiii”, a declarat pentru Est News Cornel Cracea, președintele clubului Sporting Juniorul Vaslui.

Promovează Vasluiul

„La echipa națională avem un portofoliu de 13 copii, care sunt selectați și pentru centrele de excelență, dar noi nu vrem să îi lăsăm, o să continuăm aici. Au fost copii care au participat la câte o acțiune, dar nimic mai mult. E păcat pentru că am muncit șapte ani cu ei și vrem să ne mândrim cu faptul că zona Vasluiului sporting juniorul3poate crea lucruri frumoase. O singură excepție există, cazul lui Florin Burghelea, pe care l-am îndrumat să meargă la Timișoara, pentru că nu aveam grupă pentru vârsta lui la Vaslui. Este și în vizorul echipei naționale, a jucat două meciuri, din păcate în meciul cu Italia nu a putut juca din cauza unei accidentări. Antrenorul sau de la echipa națională m-a informat că avea clavicula scrântită. E într-un trend bun și să dea Dumnezeu să fie serios în continuare și să progreseze în cariera lui, să ajungă cât mai sus”, a completat Cracea

În probe la Arsenal

Rezultatele bune obținute nu au lăsat indiferente marile echipe. Arsenal Londra, echipa de prestigiu în fotbalul britanic, a pus ochi pe micii fotbaliști de la Sporting Juniorul Vaslui. Echipa londoneză are 13 campionate cucerite în Anglia, 41 de trofee la nivel național și 2 la nivel internațional. Este și finalista Ligii Campionilor din sezonul 2005 – 2006.

„Trei copii de la noi au fost în probe la Arsenal, e ușor să ajungi acolo când muncești, dar totuși fotbalul britanic nu este pentru ei și e prea devreme. Ei sunt copii care au calități de tehnică în regim de viteză și e greu astfel să pătrunzi în fotbalul britanic, axat pe forță. Dar sunt foarte buni pentru campionatele din Spania sau Italia”, ne-a mai declarat președintele clubului vasluian.

Emoții după atentatele din Belgia

„Sperăm să nu avem probleme la aeroport, să putem ateriza la Charleroi vineri, pentru că sunt măsuri de securitate maximă după atentatele din Bruxelles.”, a mai spus Cornel Cracea.

Din primul 11 la echipa care va concura la turneul francez fac parte portarul Ionuț Aielenei și jucătorii de câmp Sabin Iakabfi, Eduard Ionuț Grigore, Gelu Tiberiu Grigoraș, Marcel Chiorean, Adrian Junior Manolachi, Mario Rafaelo Pipos, Ionuț Bogdan Baciu, Aurel Constantin June, Ciubotaru și Octavian Gabriel Cracea.

About Tehno Redactor