Home » Justitie » Tâlhar cercetat după ce a agresat un bătrân

Tâlhar cercetat după ce a agresat un bătrân

Sorin A., în vârstă de 40 de ani, din comuna Roșiești a intrat pe 15 martie în locuința unui bătrân de 87 de ani, din aceeași localitate, l-a agresat și i-a sustras bani. Victima a sesizat polițiștii secției 7 de Poliție Rurală Banca.

Polițiștii au stabilit faptul că în noaptea respectivă, bărbatul, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a pătruns fără drept în locuința bărbatului, l-a imobilizat și a sustras 800 de lei, bani ascunși de victimă sub un covor. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate. Sorin A. este cercetat de polițiști pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Pentru a preveni comiterea unor astfel de fapte, este important să vă asigurați imobilele, în special pe timp de noapte, prin încuierea ușilor, a porților, a ferestrelor și a altor zone de acces în locuință. Este recomandat să asigurați și iluminatul corespunzător al locuinței și al împrejurimilor. În cazul în care deveniți victima unei infracțiuni de tâlhărie:

– dacă sunteți într-un spațiu deschis și există persoane în jurul dumneavoastră, strigați după ajutor

– în cazul în care infractorul este agresiv, nu-i opuneți rezistență și renunțați la bunurile vizate de acesta

– încercați să rețineți cât mai multe semnalmente ale autorului/ autorilor: înălțime, conformație, semne particulare, îmbrăcăminte, în ce direcție s-a îndreptat, felul cum vorbea. Anunțați imediat Poliția la numărul de urgență 112. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bârlădean de 15 ani, reținut pentru tâlhărie calificată

         Polițiștii au reținut un tânăr  în vârstă de ...

Începând de astăzi, românii care au nevoie să iasă din casă trebuie să prezinte autorităților fie o declarație pe propria răspundere, fie o adeverință de la angajator

Începând de astăzi, românii care au nevoie să iasă ...

Șeful MAI, Marcel Vela. a anunțat un set de nou de măsuri de prevenire a răspândirii epidemiei de coronavirus

– Se suspendă temporar activitatea în cabinetele de medicină ...