Home » Administratie » Doliu național pentru victimele atentatelor din Bruxelles

Doliu național pentru victimele atentatelor din Bruxelles

de Marian MOCANU

În semn de solidaritate cu victimele atentatelor din Bruxelles, Guvernul României a decretat zi de doliu național, iar drapelele să fie coborâte în bernă. Prefectura Vaslui a uitat însă să transmită această decizie și către primăriile comunale. Astfel, unii primari, care au aflat din presă, au coborât drapelul în bernă, alții, nu! Mai mult, poate din exces de zel, drapelul Uniunii Europene din fața Prefecturii era și el coborât în bernă, cu toate că doliul nu a fost declarat pe întreg teritoriul Uniunii!

Guvernul a decis ca ziua de 24 martie să fie declarată zi de doliu național în me­moria victimelor atentatelor din Bruxelles și în semn de solidaritate cu cetățenii belgieni. În afara recomandării făcute posturilor de radio și televiziune, precum și instituțiilor culturale de a-și adapta programele aces­tei decizii, ar fi trebuit ca drapelele la instituții să fi fost co­bo­râte în bernă. Dacă în municipiul Vaslui, această decizie a fost respectată, Prefectura Vaslui a uitat să o transmită și către primăriile comunale. Astfel, la orele prânzului, la o bună parte din sediile primăriile vasluiene drapelele încă fluturau pe vârful catargului. Alți primari, care au auzit din presă că este zi de doliu național au dispus coborârea în bernă a drapelelor. Și arborarea în bernă a drapelului național s-a făcut după posibilități: uneori, la jumătatea catargului, în alte părți, steagul a fost pus la orizontală, sau s-a legat o pânză neagră, în semn de doliu.

Poate din exces de zel, în fața sediului Instituției Prefectului Județului Vaslui era coborât în bernă și steagul albastru, al Uniunii Europene. Asta cu toate că, ziua de doliul nu a fost declarată pe întreg teritoriul UE, ci doar în câteva țări, printre care și România!

Ca o observație, cu ocazia tragediei de la Colectiv, când numărul de morți a fost chiar mai mare, nici Belgia, și nici alte țări europene nu au declarat doliu național în semn de solidaritate!

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: