Home » Administratie » Doliu național pentru victimele atentatelor din Bruxelles

Doliu național pentru victimele atentatelor din Bruxelles

de Marian MOCANU

În semn de solidaritate cu victimele atentatelor din Bruxelles, Guvernul României a decretat zi de doliu național, iar drapelele să fie coborâte în bernă. Prefectura Vaslui a uitat însă să transmită această decizie și către primăriile comunale. Astfel, unii primari, care au aflat din presă, au coborât drapelul în bernă, alții, nu! Mai mult, poate din exces de zel, drapelul Uniunii Europene din fața Prefecturii era și el coborât în bernă, cu toate că doliul nu a fost declarat pe întreg teritoriul Uniunii!

Guvernul a decis ca ziua de 24 martie să fie declarată zi de doliu național în me­moria victimelor atentatelor din Bruxelles și în semn de solidaritate cu cetățenii belgieni. În afara recomandării făcute posturilor de radio și televiziune, precum și instituțiilor culturale de a-și adapta programele aces­tei decizii, ar fi trebuit ca drapelele la instituții să fi fost co­bo­râte în bernă. Dacă în municipiul Vaslui, această decizie a fost respectată, Prefectura Vaslui a uitat să o transmită și către primăriile comunale. Astfel, la orele prânzului, la o bună parte din sediile primăriile vasluiene drapelele încă fluturau pe vârful catargului. Alți primari, care au auzit din presă că este zi de doliu național au dispus coborârea în bernă a drapelelor. Și arborarea în bernă a drapelului național s-a făcut după posibilități: uneori, la jumătatea catargului, în alte părți, steagul a fost pus la orizontală, sau s-a legat o pânză neagră, în semn de doliu.

Poate din exces de zel, în fața sediului Instituției Prefectului Județului Vaslui era coborât în bernă și steagul albastru, al Uniunii Europene. Asta cu toate că, ziua de doliul nu a fost declarată pe întreg teritoriul UE, ci doar în câteva țări, printre care și România!

Ca o observație, cu ocazia tragediei de la Colectiv, când numărul de morți a fost chiar mai mare, nici Belgia, și nici alte țări europene nu au declarat doliu național în semn de solidaritate!

About Tehno Redactor

x

Check Also

Criza COVID-19 își arată colții. Veniturile colectate la bugetele locale sunt tot mai mici

Blocarea în mare parte a activității economice din cauza ...

Un incendiu de proporții, care a cuprins un depozit de furaje din localitatea Roșiești, a mistuit peste șapte tone de paie și a degradat alte 100 de tone, pompierii care au intervenit reușind să salveze alte 60 de tone de cereale. Cauza probabilă a izbucnirii flăcărilor au fost scânteile ieșite pe țeava de eșapamenta unui utilaj agricol. O fermă agricolă din localitatea Roșiești a fost cuprinsă de un incendiu de proporții în cursul după-amiezii de joi, în urma neglijenței unor salariați care au folosit utilaje agricole fără a ține cont de consecințe. Astfel, un depozit de furaje a luat foc, nu mai puțin de șapte tone de paie fiind mistuite de flăcări. De asemenea, alte 100 de tone de nutrețuri au fost degradate. Salariații fermei au solicitat ajutorul pompierilor prin numărul de urgență 112. ”La intervenție, s-au deplasat două echipaje cu autospecialele aferente de stingere cu apă și spumă, încadrate de opt pompieri. În ajutorul lor, au venit și 15 salariați ai fermei. Incendiul se manifesta la un depozit de 350 de metri pătrați. În urma intervenției, s-a reușit salvarea a 60 de tone de cereale, precum și a unei hale”, ne-a precizat responsabilul mass-media al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului stabilită de către pompieri au fost scânteile ieșite pe țeava de eșapament a unui tractor folosit de către un angajat care au aprins paiele uscate din depozitul de furaje. (Ionuț PREDA)

Un incendiu de proporții, care a cuprins un depozit ...

Vasluian arestat după ce și-a bătut cu parul nora și soția. Una din victime necesită intervenții chirurgicale

Un bărbat de 64 de ani, din municipiul Vaslui, ...