Home » Politic » Traian Băsescu revine la Vaslui

Traian Băsescu revine la Vaslui

de Marian MOCANU

Partidul Mișcarea Populară își va lansa mâine candidații la primăriile din județul Vaslui, cu ocazia alegerilor locale programate pentru 5 iunie. Cu această ocazie, pe scena Casei de Cultură „Constantin Tănase” din Vaslui va fi prezent și fostul președinte al României, Traian Băsescu, președinte al PMP.

basescuFostul președinte al României, Traian Băsescu, vine la Vaslui pentru prima dată de la predarea mandatului. El va fi prezent sâmbătă, de la ora 14, pe scena Casei de Cultură „Constantin Tănase”, la prezentarea candidaților din partea Partidului Mișcarea Populară la primăriile din județ. La acest sfârșit de săptămână Băsescu va face un adevărat tur de forță, el urmând a fi prezent, începând de la ora 11, la Bacău, la 14, la Vaslui, iar de la ora 16,00, la Iași, de fiecare dată pentru a asista la prezentarea candidaților la primării. Duminică va fi prezent la București, la Congresul PMP, unde va fi „uns” președinte al partidului.

Daniel Onofrei, președintele Organizației Județene a PMP Vaslui, a confirmat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, prezența la Vaslui a fostului președinte al României. Onofrei a ținut și să clarifice veștile apărute în presa centrală, cu privire la faptul că Mișcarea Populară nu a fost înregistrată ca și partid politic. „Partidul Mișcarea Populară a fost întregistrat, la Tribunalul București, încă din august 2013, și a participat la alegerile europarlamentare și cele prezidențiale, la ultimele având drept candidat pe Elena Udrea, acum autosuspendată din partid. Ulterior, după venirea lui Traian Băsescu, s-au purtat discuții cu PNȚCD și unele organizații non-guvernamentale pentru înființarea, separat de partid, a Mișcării Populare, cu altă siglă. Tribunalul București nu a admis înregistrarea Mișcării Populare ca și partid politic, datorită contestațiilor făcute de alte partide. Însă, noi vom participa la alegerile locale și cele parlamentare sub sigla și titulatura Partidului Mișcarea Populară, care este legal înregistrat și are drept siglă mărul. Reprezentanții unor partide s-au grăbit, la auzul veștii că s-a refuzat înregistrarea Mișcării Populare ca și partid politic, să-i anunțe pe candidații noștri că… nu mai au din partea cui candida! Este cazul în special al ALDE care, după ce că au furat startul campaniei electrorale prin afișarea de banere în toate localitățile, au încercat să ne fure candidații, lucru pe care nu l-au reușit!”, a explicat Daniel Onofrei. Acesta a dat și exemple de comune unde s-a încercat racolarea candidaților PMP: Băcești, Rafaila, Gârceni, Iana, Grivița, Ivești, Pogonești.

About Tehno Redactor