Home » Sport » Turneu internațional de Frisbee, la Negrești

Turneu internațional de Frisbee, la Negrești

La sfârșitul săptămânii trecute, Liceul „Nicolae Iorga” UAT Negrești și Centrul de Tineret din localitate au organizat prima ediție a Turneului Internațional de Ultimate Frisbee „NUT”. La competiție s-au înscris șase echipe, două din Republica Moldova, una din București și trei din Negrești. „The Breakers” Negrești a disputat finala, pe care a pierdut-o, scor 15 – 9, cu „Flyng Mamaligas” din Chișinău. Pe podium a mai urcat „Bucharest Revolution”, care a învins în finala mică echipa a doua a „Flyng Mamaligas”.

Negreștiul dă cel mai mare club de Ultimate Frisbee din țară, cu peste 100 de jucători, dintre care mai mult de jumătate sunt de nivel mediu sau avansat. La nivel național, acest sport se mai practică la Cluj, nut1Timișoara, Arad și Sibiu. Negreștenii sunt pionieri însă în zona Moldovei și au reușit să constituie prima echipă de Ultimate Frisbee feminin din țară. Acest sport a căpătat popularitate în Negrești din 2011 când Anthony De Joseph, voluntar Peace Corps, i-a învățat pe locuitori complexitatea și disciplina pe care o cere Frisbee-ul. Negreștenii l-au introdus ca activitate extrașcolară în cadrul liceului și din 2013 au început să pregătească grupe de începători. Anul 2014 a adus și prima competiție, un mini campionat local, cu opt echipe.

Luni și marți, negreștenii participă la o nouă competiție, a doua ediție a Turneului Internațional BUFF, la București. Aceștia doresc să promoveze Ultimate Frisbee-ul în liceele din județul Vaslui, iar apoi în județele învecinate pentru a organiza în august un turneu zonal. (G.P)

About Tehno Redactor