Home » Politic » Băsescu și-a lansat candidații pentru alegerile locale fluturând Constituția și aruncând cu mere spre membrii de partid

Băsescu și-a lansat candidații pentru alegerile locale fluturând Constituția și aruncând cu mere spre membrii de partid

Lansarea candidaților PMP la Vaslui s-a făcut într-o notă aparte de către președintele partidului, Traian Băsescu, de la fluturatul Constituției de către acesta la aruncatul merelor spre membrii de partid, cărora le-a transmis că au obligația să câștige alegerile locale din acest an.

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a participat la sfârșitul săptămânii, la acțiunea de lansare a candidaților Partidului Mișcarea Populară (PMP) în județ pentru alegerile locale din vara acestui an. După ce Poliția Rutieră și-a pus echipaje în mai multe intersecții din municipiul Vaslui pe ruta pe care Băsescu a venit de la Bacău, SPP-iștii au avut grijă ca, pe drumul de la mașină spre sala unde a avut loc lansarea candidaților, presa să fie ținută la distanță de fostul președinte. Însă, înainte de intrarea în Casa de Cultură, un localnic a strigat către Băsescu: „La pușcărie, bișnițarule! Mai vinzi gumă de mestecat? Hoțule”. Deși nu i-a replicat în mod direct, fostul președinte a spus în timp ce urca scările: „Of! Iar v-a trimis Antena 3?! Oare unde vrea să ajungă?!”.

Primit în sală cu aplauzele și scandările de rigoare, Băsescu a luat ultimul cuvântul, ținând un discurs de jumătate de oră în care le-a explicat candidaților și membrilor de partid cam ce ar trebui să facă în campanie pentru a câștiga alegerile: „Acum vreo 11 ani, plecam de la Vaslui și ajungeam primar general al Capitalei. Acum aș vrea ca dumneavostră să plecați de la Vaslui și să câștigați alegerile. Vin cu plăcere la Vaslui, dar și cu speranța că acest partid nou va reuși să aibă un cuvânt greu de spus după alegerile locale”.

Președintele PMP și-a adus aminte cum, în anul 2000, președintele de partid de atunci, Petre Roman, l-a chemat la București pentru a candida și a scoate un rezultat cât mai bun. „PD avea atunci 4%, iar candidatul partidului 1%. Atunci eu le-am spus că intru în competiție să câștig. Și, în 2000, când nimeni nu credea, am bătut PSD la București de l-am snopit…Asta înseamnă omul politic, partidul, care pleacă în competiție cu mentalitatea de învingător. De aceea, PMP aveți obligația să câștigați. Plecați de la principiul că cine vrea, poate”, a fost îndemnul lui Băsescu.

După discursul de început, liderul PMP a scos din buzunarul de la piept Constituția, pe care a început să o fluture în mână și să le explice candidaților că, în toată campania electorală, vor trebui să o poarte în permanență cu ei, nu înainte de o învăța. „Citiți cărticica asta, că e atât de importantă! Dacă nu o citiți, nici măcar drepturile nu o să le știți și vă prostește orice politician la televizor. Citiți-o și cereți administrațiilor locale să vă respecte drepturile”, a fost mesajul de final al lui Băsescu.

Înainte de a părăsi sala, Traian Băsescu a început să arunce, pe fundalul sonor al melodiei „Iarba verde de acasă”, cu merele din cele două coșuri de pe scenă către membrii de partid aflați în sală. Întrebat în drum spre coloana oficială cu care venise la Vaslui dacă va candida la Primăria Capitalei, președintele a replicat scurt: „Vedem”. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: