Home » Justitie » „Spaima telefoanelor” din Bârlad – în arest la domiciliu

„Spaima telefoanelor” din Bârlad – în arest la domiciliu

de Marian MOCANU

Magistrații Tribunalului Vaslui l-au plasat pe tâlharul Andrei Ionuț Stavăr în arest la domiciliu, în timp ce complicele lui, Sorin Gigi Dura, este cercetat sub control judiciar pentru tăinuire. Cei doi tineri, implicați în jefuirea mai multor persoane din municipiul Bârlad, fuseseră, inițial, lăsați în libertate de către judecătorii bârlădeni, care au considerat că cele 15 tâlhării comise nu reprezintă neapărat un pericol public.

Andrei Ionuț Stavăr a terorizat luni de zile Bârladul, jefuind trecătorii chiar și ziua în amiaza mare. Individul urmărea în special adolescenți care aveau telefoane scumpe și, în plină stradă, fie le smulgea aparatele din mână, fie le cerea telefonul pentru a face „un apel urgent”, după care o lua la sănătoasa. În câteva luni, Stavăr a comis nu mai puțin de 15 furturi și tâlhării, până ce a fost prins în flagrant de polițiști, imediat ce deposedase de telefonul mobil un adolescent bârlădean. Individul a fost reținut de polițiști, iar procurorii au înaintat judecătorilor Judecătoriei Bârlad o propunere de arestare preventivă a acestuia.

În același dosar mai este cercetat și un alt tânăr bărlădean, Sorin Gigi Dura, care, știind de faptele prietenului său, a încercat să încurce cercetările polițiștilor, drept urmare fiind acuzat de tăinuire.

În ciuda numărului mare de infracțiuni reținute în sarcina lui Stavăr, judecătorii bârlădeni au decis, pe 16 martie, eliberarea sub control judiciar a tâlharului și prietenului acestuia.

Împotriva acestei decizii, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad au făcut contestație la Tribunalul Vaslui. Magistrații vasluieni au admis în parte contestația, și au dispus plasarea în arest la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, a lui Andrei Ionuț Stavăr, și menținerea măsurii controlului judiciar luată împotriva lui Sorin Gigi Dura.

Pe durata arestului la domiciliu, „inculpatul are obligația de a nu părăsi imobilul unde locuiește fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza și de a se supune restricțiilor dispuse de către acesta”, se arată în sentința judecătorilor Tribunalului Vaslui dată joi, 24 martie.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: