Home » Justitie » Ucigașul din Tăcuta rămâne în arest

Ucigașul din Tăcuta rămâne în arest

de Marian MOCANU

Judecătorii Tribunalului Vaslui au prelungit arestul preventiv pentru Gheorghiță Neamțu, tânărul din Tăcuta care, fără vreun motiv, și-a înjunghiat în cap un consătean de aceeași vârstă. Singura consolare a părinților victimei este faptul că băiatul lor a salvat de la moarte alte persoane, cărora le-a donat organele.

La sfârșitul lunii ianuarie, o simplă ceartă în timpul unei partide de biliard a degenerat într-o bătaie, având drept rezultat două vieți distruse. Între Laurențiu Crâșmaru și Gheorghiță Neamțu, ambii în vârstă de 29 de ani, din Tăcuta, erau niște tensiuni mai vechi, care au răbufnit. Neamțu a scos un cuțit cu care și-a înjunghiat consăteanul în piept și în cap, ultima lovitură fiind fatală. Ucigașul a fugit, de teama represaliilor prietenilor victimei, ieșind direct prin sticla unei uși a barului unde s-a întâmplat tragedia. Transportat de urgență, cu un elicopter SMURD, la Clinica de Neurochirurgie din Iași, Laurențiu Crâșmaru a decedat, în ciuda eforturilor medicilor. El a fost menținut în comă artificială mai multe zile, până ce familia și-a dat acordul ca să-i fie prelevate organele, pentru a fi donate unor pacienți aflați în suferință. Imediat, o echipă de medici specialiști din cadrul Centrului de Transplant Iași a efectuat prelevarea de organe. Intervenția chirurgicală s-a soldat cu prelevarea ficatului, rinichilor și corneei tânărului din Tăcuta. De asemenea, au mai fost prelevate și fragmente de os și tendon. Ficatul tânărului a ajuns tot la un vasluian, care era pe lista de așteptare de mai bine de un an.

Agresorul, Gheorghiță Neamțu, a fost arestat preventiv sub acuzația de omor calificat, faptă pentru care riscă până la 15 ani de închisoare. Zilele trecute, magistrații Tribunalului Vaslui au prelungit, pentru încă 30 de zile, mandatul de arestare preventivă. Neamțu, care a declarat judecătorilor că regretă fapta comisă, a anunțat că nu va contesta această decizie.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: