Home » Administratie » 50.000 de elevi din județ, lăsați fără jumătate din fructele cuvenite prin Programul „Mărul în școli”

50.000 de elevi din județ, lăsați fără jumătate din fructele cuvenite prin Programul „Mărul în școli”

Cei 50.000 de elevi din județ beneficiari ai Programului „Mărul în școli” sunt privați de jumătate din fructele ce li se cuvin potrivit legii întrucât Consiliul Județean (CJ) Vaslui a fost nevoit să organizeze cu întârziere licitația în urma căreia a fost stabilită firma care se va ocupa de livrarea merelor în școli.

Cei 50.000 de elevi de ciclu primar și gimnazial din județ vor primi mere pentru o perioadă de 48 de zile, față de 88 de zile câte sunt prevăzute în legea care face referire la programul de încurajare a consumului de fructe proaspete în școli. Reducerea la aproape jumătate a numărului de zile în care cursanții din clasele I-VIII vor primi un măr la școală are drept cauză organizarea cu întârziere a licitației în urma căreia a fost stabilită firma care se va ocupa de livrarea merelor în școli.

Reprezentanții CJ Vaslui susțin că, de fapt, vina ar aparține Guvernului, care a publicat cu întârziere actul normativ prin care programul poate fi operațional.

Hotărârea de Guvern prin care se stabilesc condițiile în care se livrează mărul în școli a venit târziu, abia în luna decembrie. Ulterior, a trebuit să respectăm toate procedurile, care înseamnă timp, de la întocmirea caietului de sarcini și publicarea procedurii de achiziție pe SEAP, până la desemnarea câștigătorului și respectarea termenului de depunere a contestațiilor”, a declarat administratorul județului Vaslui, Valeriu Caragață.

Distribuirea merelor în școli va începe pe 1 aprilie, după ce, luni, s-a semnat contractul cu firma câștigătoare a licitație, respectiv SC Achiziție și Dezvoltare SRL Târgu-Jiu. Firma gorjeană va primi suma totală de 636.000 de lei pentru cele trei loturi scoase la licitație de CJ Vaslui. Plătiți de la bugetul Consiliului Județean, banii vor fi recuperați ulterior de la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură, având în vedere că fondurile prin care se finanțează programul provin de la Uniunea Europeană. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: